Наоружана лица напустила Манастир Бањска

24.09.2023. 20:30
0
ИЗВОР: srna.rs

Епархија рашко-призренска саопштила је да су наоружана лица, која су данас провалила капију, напустила манастир Бањска у општини Звечан, али је примијећено присуство косовске полиције испред улазне капије и у дворишту манастира.

У саопштењу се наводи да је ситуација у манастиру Бањска тренутно мирна, иако се још осјећа страх због данашњих дешавања како у околини, тако и у самој порти манастира.

-У конаку манастира још се налази игуман са братијом, као и група поклоника из Новог Сада, међу којима је и двоје малолетне деце. Из управе манастира јављају да су за сада сви добро, да се врше редовна богослужења у капели конака, у нади да ће се ова драма што пре окончати - истиче се у саопштењу.

Поклоници из Новог Сада ће ноћ провести у манастиру који би, како је Срни речено из полиције такозваног Косова, требало да напусте сутра ујутру.

Из полиције су навели да ће сви поклоници бити легитимисани и потом спроведени до административног прелаза Јариње.

Приштинска полиција саопштила је раније данас да је у селу Бањска у општини Звечан ноћас извршен напад на полицијску јединицу у којем је један полицајац убијен, а други рањен.

  • РОСУ упала у манастир Бањска
    24.09.2023. 12:48

    Епархија рашко-призренска саопштила је да је група наоружаних маскираних људи упала блиндираним возилом у манастир Бањска, при чему су провалили закључану манастирску капију, те изразила забринут...

Регион
РОСУ упала у манастир Бањска

Премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти је на друштвеним мрежама за напад оптужио Србе са сјевера Косова и Метохије и Србију, не чекајући да полиција утврди све околности и објави сазнања о догађају у Бањској.

Епархија рашко-призренска саопштила је да је група наоружаних маскираних људи упала блиндираним возилом у манастир Бањска, при чему су провалили закључану манастирску капију.

Предсједник Србије Александар Вучић обратиће се вечерас грађанима Србије поводом најновијих догађаја на Косову и Метохији.

Коментари 0
Повезане вијести
Патријарх Порфирије: Не дају ми да уђем у мој дом Патријарх Порфирије: Не дају ми да уђем у мој дом
Обиљежен Ђурђевдан у Призрену Обиљежен Ђурђевдан у Призрену
Аутом се закуцао у радар у Прњавору па ухапшен Аутом се закуцао у радар у Прњавору па ухапшен
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    18h 37m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    18h 44m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    15h 26m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    10h 4m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    10h 36m
    0