РОСУ упала у манастир Бањска

24.09.2023. 12:48
0
ИЗВОР: srna.rs

Епархија рашко-призренска саопштила је да је група наоружаних маскираних људи упала блиндираним возилом у манастир Бањска, при чему су провалили закључану манастирску капију, те изразила забринутост због ових информација.

- Тренутно се у манастиру налази група поклоника из Новог Сада са свештеником игуманом Данилом и братијом манастира. Ради безбедности, братија манастира и поклоници су се закључали у конак и храм манастира је такође закључан. Наоружана маскирана лица се крећу по двориштву и чују се повремено пуцњи - наводи се у саопштењу.

Из Епархије су најоштрије осудили отворено насиље које се примјењује у вјерском објекту Српске православне цркве, те позвали све стране да што прије прекину сукоб.

Из Епархије су осудили најновији напад који се догодио јутрос на сјеверу Косова, у близини села Бањска, у коме је један косовски полицајац убијен, а двојица су повријеђена.

- То је озбиљан инцидент који може имати велике последице и зато је веома важно да се предузме све како би се сачувао ред мир и поредак - истичу из Епархије рашко-призренске.

Епархија најискреније изражава саучешће члановима породице погинулог полицајца и искрено се нада да ће се двојица рањених што прије опоравити.

У Приштину је допутовао посредник ЕУ за дијалог Приштине и Београда Мирослав Лајчак, а на сјевер Косова је отпутовао шеф Еулекса Ђовани Пјетро Барбано.

Полицијске патроле не дозвољавају било какав улазак у Бањску. Није дозвољен улазак ни возилима хитне службе, као ни мјештанима.

У полицији је Срни потврђено да су административни прелази Јариње и Брњак затворени за било какав прелазак и да су на путним правцима Лпосавић-Косовска Митровица и Зубин Поток-Косовска Митровица распоређене додатне полицијске снаге.

Коментари 0
Повезане вијести
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    9h 27m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    8h 51m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    7h 6m
    11
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    23h 35m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    8h 45m
    0