Нападнута Српска дјеца у Мостару, повратничко село облијепљено кукастим крстовима

23.08.2024. 12:57
8
ИЗВОР: srna.rs

На игралишту у мостарском повратничком насељу Баћевићи више непознатих особа напало је српску дјецу, а игралиште и село облијепљено је кукастим крстовима, словом "U" и "HVO", потврдили су Срни мјештани овог насеља.

Дјеца су нападнута синоћ, а мјештани тврде да се кроз село прије четири ноћи чула и рафална пуцњава.

Предсједник Координације Срба Мостар Душан Голо, који живи у селу Баћевићи, рекао је за Срну да су мјештани овог насеља, а посебно дјеца, три дана изложена насиљу и малтретирању, а да нико ништа не предузима.

 - Прије четири ноћи у селу се чула рафална пуцњава. Неко је наишао кроз село и пуцао. О овоме ме обавијестила предсједник мјесне заједнице. Тада нисмо ништа пријавили полицији. Након тога, прије три ноћи, почиње малтретирање наше дјеце на игралишту, а све је кулминирало синоћ нападом на дјецу - појаснио је Голо.

Он је навео да је сеоско игралиште, на којем се окупљају српска дјеца, а које се налази уз друштвени дом, облијепљено кукастим крстовима, словом "U" те обиљежјима навијачке групе "Ultras" и "HVO".

Голо је рекао да је све кулминирало синоћ када је група момака напала дјецу на игралишту.

 - Питали су нашу дјецу ко је одлијепио и скинуо те наљепнице. Јавио се један дјечак и њега су напали и ударили шаком. Мој унук је позвао оца, мог зета, који је дошао и затекао непознате младиће да нападају и малтретирају дјецу. Он је покушао да их отјера, да би они тада запријетили да ће доћи старији и све их у Баћевићима побити - испричао је Голо.

Он је навео да су у село долазили са два аутомобила, те да су таблице записане, а да је о свему је обавијештена и полиција.

 - Људи су јако узнемирени. Овдје сви раде шта хоће, пријете. Крајње је вријеме да се то заустави. Мислим да то неко ради смишљено, јер не могу да вјерујем да дјеци и младићима пада на памет да кукасте крстове лијепи по српском селу и поред споменика жртвама фашизма - истакао је Голо.

Баћевићи су српско повратничко село на југу Мостара.

Портрпарол Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона Људевит Марић рекао је за Срну да је полиција добила пријаву да у селу Баћевићи има плаката увредљивог садржаја.

- Јутрос је била пријава и припадници Одјељења криминалистичке полиције су на терену и спроводи истрагу - навео је Марић.

Коментари 8
  • Generic placeholder image
    Srboljub 25.08.2024. 01:52
    Oj ture mi se ne volimo, niti ćemo. Vi ste se voljeli i vezali zastave. Vi ste njima bili cvijeće. Mi sa njima možemo/moramo biti saveznici iz nužde, a tako i oni sa nama. Tu nema ljubavi, samo odbrana od vaših zločinačkih namjera.
  • Generic placeholder image
    Skijaš 24.08.2024. 22:26
    Niko od tebe i ne očekuje žaljenje. Kad ne znaš pokazati zahvalnost za besplatne vakcine i isporuke brašna nemoj nas ni žaliti. Samo da znaš da u Mostaru ne bi bilo ni jednog muslimana da nije bilo pomoći Srba. Što bi se reklo "hrani pseto da te ujede".
  • Generic placeholder image
    Realista 24.08.2024. 20:17
    Osmanoljube,
    Vi fašisti se volite među sobom pa trpite posljedice.Nije mi vas žao
  • Generic placeholder image
    Srboljub 24.08.2024. 17:49
    Oj ture, nemamo mi iluzija o latinima. Samo sada je, zbog vas i vaših zločinačkih namjera, savezništvo među hrišćanima nužno i nameće se samo po sebi.
  • Generic placeholder image
    Реалиста 24.08.2024. 17:35
    @Buki
    https://www.nezavisne.com/novosti/drustvo/Radanovic-Srbe-u-Mostaru-jednako-napadaju-i-Hrvati-i-Bosnjaci/852249
  • Generic placeholder image
    Buki 23.08.2024. 16:44
    Srušili i devastirali partizansko groblje a da neće srpske kuće,pa ti Mile i dalje šuruj s njima,ovo ti bošnjaci ne rade
  • Generic placeholder image
    Mila 23.08.2024. 16:29
    Velika sramota, to su ih naučili tata i mama, fuj
  • Generic placeholder image
    Realista 23.08.2024. 15:05
    To se malo Čovićeva jugend zaigrala
Повезане вијести
Министрима најдражи ауди, на возила потрошено 13,2 милиона КМ Министрима најдражи ауди, на возила потрошено 13,2 милиона КМ
Нема пада камата до сљедеће године Нема пада камата до сљедеће године
Повећана потражња за флашираном водом, увоз све већи Повећана потражња за флашираном водом, увоз све већи
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 8m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 50m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 18m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 39m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 48m
    0