Napadnuta Srpska djeca u Mostaru, povratničko selo oblijepljeno kukastim krstovima

23.08.2024. 12:57
8
IZVOR: srna.rs

Na igralištu u mostarskom povratničkom naselju Baćevići više nepoznatih osoba napalo je srpsku djecu, a igralište i selo oblijepljeno je kukastim krstovima, slovom "U" i "HVO", potvrdili su Srni mještani ovog naselja.

Djeca su napadnuta sinoć, a mještani tvrde da se kroz selo prije četiri noći čula i rafalna pucnjava.

Predsjednik Koordinacije Srba Mostar Dušan Golo, koji živi u selu Baćevići, rekao je za Srnu da su mještani ovog naselja, a posebno djeca, tri dana izložena nasilju i maltretiranju, a da niko ništa ne preduzima.

 - Prije četiri noći u selu se čula rafalna pucnjava. Neko je naišao kroz selo i pucao. O ovome me obavijestila predsjednik mjesne zajednice. Tada nismo ništa prijavili policiji. Nakon toga, prije tri noći, počinje maltretiranje naše djece na igralištu, a sve je kulminiralo sinoć napadom na djecu - pojasnio je Golo.

On je naveo da je seosko igralište, na kojem se okupljaju srpska djeca, a koje se nalazi uz društveni dom, oblijepljeno kukastim krstovima, slovom "U" te obilježjima navijačke grupe "Ultras" i "HVO".

Golo je rekao da je sve kulminiralo sinoć kada je grupa momaka napala djecu na igralištu.

 - Pitali su našu djecu ko je odlijepio i skinuo te naljepnice. Javio se jedan dječak i njega su napali i udarili šakom. Moj unuk je pozvao oca, mog zeta, koji je došao i zatekao nepoznate mladiće da napadaju i maltretiraju djecu. On je pokušao da ih otjera, da bi oni tada zaprijetili da će doći stariji i sve ih u Baćevićima pobiti - ispričao je Golo.

On je naveo da su u selo dolazili sa dva automobila, te da su tablice zapisane, a da je o svemu je obaviještena i policija.

 - Ljudi su jako uznemireni. Ovdje svi rade šta hoće, prijete. Krajnje je vrijeme da se to zaustavi. Mislim da to neko radi smišljeno, jer ne mogu da vjerujem da djeci i mladićima pada na pamet da kukaste krstove lijepi po srpskom selu i pored spomenika žrtvama fašizma - istakao je Golo.

Baćevići su srpsko povratničko selo na jugu Mostara.

Portrparol Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić rekao je za Srnu da je policija dobila prijavu da u selu Baćevići ima plakata uvredljivog sadržaja.

- Jutros je bila prijava i pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije su na terenu i sprovodi istragu - naveo je Marić.

Komentari 8
  • Generic placeholder image
    Srboljub 25.08.2024. 01:52
    Oj ture mi se ne volimo, niti ćemo. Vi ste se voljeli i vezali zastave. Vi ste njima bili cvijeće. Mi sa njima možemo/moramo biti saveznici iz nužde, a tako i oni sa nama. Tu nema ljubavi, samo odbrana od vaših zločinačkih namjera.
  • Generic placeholder image
    Skijaš 24.08.2024. 22:26
    Niko od tebe i ne očekuje žaljenje. Kad ne znaš pokazati zahvalnost za besplatne vakcine i isporuke brašna nemoj nas ni žaliti. Samo da znaš da u Mostaru ne bi bilo ni jednog muslimana da nije bilo pomoći Srba. Što bi se reklo "hrani pseto da te ujede".
  • Generic placeholder image
    Realista 24.08.2024. 20:17
    Osmanoljube,
    Vi fašisti se volite među sobom pa trpite posljedice.Nije mi vas žao
  • Generic placeholder image
    Srboljub 24.08.2024. 17:49
    Oj ture, nemamo mi iluzija o latinima. Samo sada je, zbog vas i vaših zločinačkih namjera, savezništvo među hrišćanima nužno i nameće se samo po sebi.
  • Generic placeholder image
    Realista 24.08.2024. 17:35
    @Buki
    https://www.nezavisne.com/novosti/drustvo/Radanovic-Srbe-u-Mostaru-jednako-napadaju-i-Hrvati-i-Bosnjaci/852249
  • Generic placeholder image
    Buki 23.08.2024. 16:44
    Srušili i devastirali partizansko groblje a da neće srpske kuće,pa ti Mile i dalje šuruj s njima,ovo ti bošnjaci ne rade
  • Generic placeholder image
    Mila 23.08.2024. 16:29
    Velika sramota, to su ih naučili tata i mama, fuj
  • Generic placeholder image
    Realista 23.08.2024. 15:05
    To se malo Čovićeva jugend zaigrala
Povezane vijesti
Ministrima najdraži audi, na vozila potrošeno 13,2 miliona KM Ministrima najdraži audi, na vozila potrošeno 13,2 miliona KM
Nema pada kamata do sljedeće godine Nema pada kamata do sljedeće godine
Povećana potražnja za flaširanom vodom, uvoz sve veći Povećana potražnja za flaširanom vodom, uvoz sve veći
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    10h 59m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 41m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 9m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 30m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 39m
    0