Напета ситуација у Косовској Митровици: Протестује више стотина грађана

13.06.2023. 17:20
0
ИЗВОР: nezavisne.com

У сјеверном дијелу Косовске Митровице, гдје је данас ухапшен Милуна Мленковића Луне, кик бокс тренер, ситуација је веома напета. Стигао је амерички официр Кфора који командује јединицама на сјеверу.

На његову интервенцију оклопна возила полиције су се повукла ка јужном дијелу Митровице, преко моста на Ибру.

У разговору са припадницима специјалних јединица полиције навео је да планира да разговара и се окупљеним Србима у сјеверном дијелу града који протестују због хапшења Миленковића. Наиме, код Техничке школе у Косовској Митровици окупљено је више стотина грађана.

Сирене су престале, тренутно је мирно, али је напетост велика, преноси РТС.

Око поднева Специјалци са пуним наоружањем у центру Косовске Митровице ухапсили су кик бокс тренера Милуна Мленковића Лунета.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић рекао је на ванредној конференцији за новинаре да је он ухапшен без иједног доказа.

На питање новинара да ли је Аљбин Курти јачи од Квинте или има њихову прећутну подршку, Петковић је рекао да на данашњој конференцији за новинаре "нисмо могли да видимо предлог који је послао Квинти, никакав план за деескалацију, већ да је ситуација на терену ескалирала".

- Ако хапше и држе Србе на нишану, довлаче оклопна возила, то нема везе са деескалацијом, већ са планом да се изазову сукоби на северу и то је заправо његов план. Он то жели. Послао је јутрос свог лажног министра да уђе у општину у Лепосавићу, што је и КФОР осудио, рекавши да је то још једна провокација - рекао је Петковић.

Коментари 0
Повезане вијести
Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    20h 52m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    22h 3m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    23h 29m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    23h 34m
    0
  • Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог Василија Острошог у сриједу
    3h 43m
    0