Направите сами природне препарате за његу

09.06.2020. 22:00
0
ИЗВОР: novosti.rs

Мандарина, лимун, грејп и поморанџа многима су омиљене воћке. Њиховим плодовима и соковима подижемо имунитет, а етерична уља и козметичке препарате користимо за његу лица, косе и тијела.

Креме, лосиони и шампони на бази цитруса чисте, освјежавају и учвршћују кожу, стимулишу обнављање њених ћелија, а косу чине сјајнијом и свиленкастијом. Уз мало труда и незнатне трошкове такве препарате лако можете и сами да направите.

Тоник за чишћење лица: Помијешајте 1 дл слатке павлаке са кашиком лимуновог сока и кашиком меда и добро умутите. Ову мјешавину нанесите комадићем вате на лице, врат и деколте, оставите да дјелује пет минута и исперите млаком водом.

Маска против бора: Помијешајте три кашике младог сира са жуманцетом и чврсто улупаним снијегом од једног бјеланца, додајте кашику шећера у праху, сок од једног лимуна и све сједините. Масу нанесите на лице и врат, оставите да дјелује 30 минута и исперите млаком водом. Ова маска регенерише кожу и освјежава тен и треба је наносити на лице сваког трећег дана.

Уље против целулита: Помијешајте по седам капи етеричног уља поморанџе, лаванде и боровнице, додајте 50 мл етеричног уља јојобе и послије купања или туширања овом мјешавином масирајте дијелове тијела захваћене целулитом.

Витаминско паковање за косу: Помијешајте по кашику сока од поморанџе, лимуна и грејпфрута, додајте пола банане и кашику пуномасног млијека и све добро умутите миксером. Када оперете косу нанесите припремљену масу, оставите да дјелује 20 минута и добро исперите.

Коментари 0
Повезане вијести
Зелени смути је идеалан прољећни детокс Зелени смути је идеалан прољећни детокс
Ове зачине треба додавати у сва јела: Чине чуда код упала Ове зачине треба додавати у сва јела: Чине чуда код упала
Јод – Моћан минерал против упале плућа Јод – Моћан минерал против упале плућа
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    13h 22m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    12h 17m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    7h 5m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    8h 11m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    16h 39m
    0