Направите сами природне препарате за његу

09.06.2020. 22:00
0
ИЗВОР: novosti.rs

Мандарина, лимун, грејп и поморанџа многима су омиљене воћке. Њиховим плодовима и соковима подижемо имунитет, а етерична уља и козметичке препарате користимо за његу лица, косе и тијела.

Креме, лосиони и шампони на бази цитруса чисте, освјежавају и учвршћују кожу, стимулишу обнављање њених ћелија, а косу чине сјајнијом и свиленкастијом. Уз мало труда и незнатне трошкове такве препарате лако можете и сами да направите.

Тоник за чишћење лица: Помијешајте 1 дл слатке павлаке са кашиком лимуновог сока и кашиком меда и добро умутите. Ову мјешавину нанесите комадићем вате на лице, врат и деколте, оставите да дјелује пет минута и исперите млаком водом.

Маска против бора: Помијешајте три кашике младог сира са жуманцетом и чврсто улупаним снијегом од једног бјеланца, додајте кашику шећера у праху, сок од једног лимуна и све сједините. Масу нанесите на лице и врат, оставите да дјелује 30 минута и исперите млаком водом. Ова маска регенерише кожу и освјежава тен и треба је наносити на лице сваког трећег дана.

Уље против целулита: Помијешајте по седам капи етеричног уља поморанџе, лаванде и боровнице, додајте 50 мл етеричног уља јојобе и послије купања или туширања овом мјешавином масирајте дијелове тијела захваћене целулитом.

Витаминско паковање за косу: Помијешајте по кашику сока од поморанџе, лимуна и грејпфрута, додајте пола банане и кашику пуномасног млијека и све добро умутите миксером. Када оперете косу нанесите припремљену масу, оставите да дјелује 20 минута и добро исперите.

Коментари 0
Повезане вијести
Тихи знакови који указују да је ваше тијело можда у проблему Тихи знакови који указују да је ваше тијело можда у проблему
Кардиолог тврди да ова навика спречава стварање крвних угрушака Кардиолог тврди да ова навика спречава стварање крвних угрушака
Tри симптома запушених крвних судова који могу изазвати инфаркт Tри симптома запушених крвних судова који могу изазвати инфаркт
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    7h 3m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    17h 2m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 38m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 59m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 42m
    9