Наранџасто упозорење за за подручје Требиња и Мостара

13.07.2021. 09:18
0
ИЗВОР: Срна

Метеоаларм је данас за подручје Требиња и Мостара издао наранџасто упозорење због најављене максималне дневне температуре ваздуха више од 35 степени Целзијусових, док је за остала подручја у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ на снази жуто упозорење.

У Мостару се данас очекује и до 38 степени Целзијусових.

Жути аларм упаљен је за подручје Бањалуке, Приједора, Сарајева, Ливна, Вишеграда, Бихаћа, Мостара, Фоче и Тузле гдје ће максимална температура ваздуха бити од 32 до 35 степени Целзијусових, осим планина.

Наранџасто упозорење значи да је вријеме опасно - прогнозиране су неуобичајене временске прилике, а штета и људске жртве су могуће.

Жуто упозорење значи да је вријеме потенцијално опасно - временске прилике које се прогнозирају нису неуобичајене, али је потребан опрез.

Коментари 0
Повезане вијести
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
Метеоролози упозорили: Припремите се за снијег вечерас Метеоролози упозорили: Припремите се за снијег вечерас
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    8h 42m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    9h 57m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    15h 48m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    14h 15m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    16h 7m
    0