Наредба кризног штаба: У цијелој ФБиХ обуставља се рад свих угоститељских објеката, кина, музеја...

17.03.2020. 21:51
0
ИЗВОР: Klix.ba

Према посљедњим информацијама које је премијер Кантона Сарајево, Марио Ненадић, усмено добио од директора Федералне управе цивилне заштите и члана Федералног штаба цивилне заштите, Федерални штаб завршава ванредну сједницу на којој су донешене бројне наредбе у вези са проглашеним стањем несреће узроковане појавом коронавируса (COVID - 19) на подручју ФБиХ.

Припрема се укупно 20. наредби, а премијер Кантона Сарајево је због великог интереса јавности тражио информације о мјерама које се односе на забрану рада одређених привредних и других објеката, јавних окупљања и друго.

Федерални штаб је донио наредбу да се забрањују сва јавна окупљања, обуставља се рад свим угоститељским објектима за припремање и продају хране и пића, ресторанима, пицеријама, сластичарнама, наргила баровима, кафе баровима, диско-барови, чајџиницама, кафеима.

Такође је наређено да се обустављају све услуге културних и спортских институција, рад музеја, позоришта, активности у концертним дворанама, умјетничким галеријама, рад кина, базена, купалишта, спа -центара, фитнес центара.

Од наредбе су изузети ресторани који се баве припремом и доставом хране, као и народне кухиње, ресторани у хотелима који ће пружати услуге само за госте хотела, уз придржавање хигијенско-епидемиолошких мјера.

Наредба се примјењује од сриједе, 18. 3. 2020. од 6 часова.

Након проглашења стања несреће узроковане појавом коронавируса (COVID-19) на подручју Федерације БиХ, Федерални штаб цивилне заштите (ФШЦЗ) на првој ванредној сједници у Сарајеву која још траје.

Коментари 0
Повезане вијести
Зељковић и остали крајем маја опет у судници Зељковић и остали крајем маја опет у судници
Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској
За децембарске пензије 116,3 милиона КМ, исплата 3. јануара За децембарске пензије 116,3 милиона КМ, исплата 3. јануара
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    15h 45m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    13h 47m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    12h 40m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    12h 45m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    11h 48m
    1