Naredba kriznog štaba: U cijeloj FBiH obustavlja se rad svih ugostiteljskih objekata, kina, muzeja...

17.03.2020. 21:51
0
IZVOR: Klix.ba

Prema posljednjim informacijama koje je premijer Kantona Sarajevo, Mario Nenadić, usmeno dobio od direktora Federalne uprave civilne zaštite i člana Federalnog štaba civilne zaštite, Federalni štab završava vanrednu sjednicu na kojoj su donešene brojne naredbe u vezi sa proglašenim stanjem nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID - 19) na području FBiH.

Priprema se ukupno 20. naredbi, a premijer Kantona Sarajevo je zbog velikog interesa javnosti tražio informacije o mjerama koje se odnose na zabranu rada određenih privrednih i drugih objekata, javnih okupljanja i drugo.

Federalni štab je donio naredbu da se zabranjuju sva javna okupljanja, obustavlja se rad svim ugostiteljskim objektima za pripremanje i prodaju hrane i pića, restoranima, picerijama, slastičarnama, nargila barovima, kafe barovima, disko-barovi, čajdžinicama, kafeima.

Takođe je naređeno da se obustavljaju sve usluge kulturnih i sportskih institucija, rad muzeja, pozorišta, aktivnosti u koncertnim dvoranama, umjetničkim galerijama, rad kina, bazena, kupališta, spa -centara, fitnes centara.

Od naredbe su izuzeti restorani koji se bave pripremom i dostavom hrane, kao i narodne kuhinje, restorani u hotelima koji će pružati usluge samo za goste hotela, uz pridržavanje higijensko-epidemioloških mjera.

Naredba se primjenjuje od srijede, 18. 3. 2020. od 6 časova.

Nakon proglašenja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) na području Federacije BiH, Federalni štab civilne zaštite (FŠCZ) na prvoj vanrednoj sjednici u Sarajevu koja još traje.

Komentari 0
Povezane vijesti
U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO) U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO)
Zeljković i ostali krajem maja opet u sudnici Zeljković i ostali krajem maja opet u sudnici
Korona virus potvrđen kod još devet osoba u Srpskoj Korona virus potvrđen kod još devet osoba u Srpskoj
Najčitanije
  • Težak sudar đačkog autobusa i automobila
    17h 59m
    0
  • Učenik (13) pretučen u osnovnoj školi: "Sina mi je pesnicama udarao otac njegovog vršnjaka"
    8h 43m
    2
  • U Istočnoj Ilidži prva neradna nedjelja biće 6. oktobra
    16h 19m
    2
  • Kroz gusle strujao i bol i nadanje cijelog naroda: 257 godina od rođenja Filipa Višnjića
    17h 50m
    0
  • Zemljotres u BiH
    9h 15m
    0