Наредбе штаба за ванредне ситуације вјероватно ће бити продужене за 15 дана

26.03.2020. 13:08
0
ИЗВОР: Srna

Предсједник Владе Републике Српске и командант Републичког штаба за ванредне ситуације Радован Вишковић изјавио је данас да ће наредбе које је Штаб донио због појаве вируса корона највјероватније бити продужене, али да ће неке од мјера бити кориговане.

- Све наредбе Републичког штаба за ванредне ситуације истичу у понедјељак, 30. марта. Већ у понедјељак ћемо разговарати на сједници Штаба да све те мјере продужимо за 15 дана с тим да ће неке од мјера претрпјети корекције - рекао је Вишковић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је истакао да ће, између осталог, бити коригована Уредба о ограничавању цијена неких производа.

"Могуће је да ћемо ићи на варијанту да неке од намирница скинемо или додамо на листу или ћемо ограничити марже. Уредба ће сигурно бити коригована. Ресорно министарство је добило налог да до понедјељка анализира која је варијанта најлакше спроводива", каже Вишковић.

Према његовим ријечима, вјероватно ће бити коригована и одлука о забрани кретања лица старијих од 65 година јер почетком априла слиједи редовна исплата пензија.

- Још немамо детаље, али размишљали смо о томе да ли да у одређене дане у неком периоду омогућимо и тим лицима да се могу кретати како би могли реализовати своје потребе као што је подизање пензија, набавка намирница или плаћања рачуна - истакао је Вишковић.

Он је додао да свакодневно прате реализацију мјера и на основу тога и сугестија које добијају биће кориговане и прилагођене да би живот у Српској текао на што безболнији начин.

На питање да ли ће пчеларима бити омогућено кретање како не би били на губитку, Вишковић је рекао да ће уважити ту сугестију и омогућити им да се слободно крећу.

- Пчелари до сада нису могли имати никакве губитке, али је могуће да их имају у наредном периоду. Уважићемо ту сугестију и омогућити им да се слободно крећу јер је за њих и са здравственог аспекта боље да бораве у својим пчелињацима него у становима. Они се не окупљају, него сами раде у свом пчелињаку и омогућићемо им да неометано обављају своју дјелатност - истакао је Вишковић.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан хитан састанак Штаба за ванредне ситуације општине Источно Ново Сарајево Одржан хитан састанак Штаба за ванредне ситуације општине Источно Ново Сарајево
Одржан састанак Штаба за ванредне ситуације општине Источна Илиџа због најављених падавина Одржан састанак Штаба за ванредне ситуације општине Источна Илиџа због најављених падавина
Трново: Потребна санација магистралног пута како би се пацијентима олакшао одлазак на дијализу Трново: Потребна санација магистралног пута како би се пацијентима олакшао одлазак на дија...
Најчитаније
 • Дјечаку из Источног Сарајева спашена рука брзом реакцијом љекара КЦУС-а
  14h 47m
  10
 • Саслушан свештеник са Пала: Сумња се да је продавао лажне дипломе "по повољној цијени"
  11h 38m
  2
 • Идентификована лица која се доводе у везу са наношењем повреда лицу у Источном Новом Сарајеву
  16h 42m
  1
 • Крађа у дрогерији у Источној Илиџи
  20h 53m
  1
 • У ПУ Источно Сарајево саслушана три лица због продаје и куповине диплома
  15h 29m
  3