Одржан хитан састанак Штаба за ванредне ситуације општине Источно Ново Сарајево

16.01.2023. 15:25
0
ИЗВОР: katera.news

Хитан састанак Штаба за ванредне ситуације општине Источно Ново Сарајево одржан је данас због најаве Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, према којој се од 16. до 20. јануара очекују обилне падавине уз јак до олујни југо.

Према најави Републичке управе цивилне заштите Републике Српске у овом периоду се упозорава и на могућност изливања бујичних водотока, појаву клизишта и значајан пораст великих ријека.

- На састанаку Општинског штаба за ванредне ситуације донесени су закључци да се обавијесте сви субјекти од значаја за заштиту и спасавање, те да се ставе на располагање општинском штабу за ванредне ситуације – саопштили су из општине Источно Ново Сарајево.

Из ове општине обавјештавају да је потребно извршити обилазак свих критичних мјеста на водотоцима на територији општине, као и превентивно чишћење свих канала, шахтова и корита ријеке.

Осим тога, наводи се даље у саопштењу, потребно је обезбиједити довољне количине насипног материјала, врећа и горива.

На састанку је одређен и дежурни број 065/ 998- 420, који ће грађани моћи позвати у случају потребе.

Коментари 0
Повезане вијести
Откривeна спомен-биста Горана Бозала у Источном Новом Сарајеву (ФОТО) Откривeна спомен-биста Горана Бозала у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
Откривање спомен-бисте Горана Бозала - дјечака којем је граната прекинула снове Откривање спомен-бисте Горана Бозала - дјечака којем је граната прекинула снове
Сутра откривање спомен-бисте Горана Бозала - дјечака којем је граната прекинула снове Сутра откривање спомен-бисте Горана Бозала - дјечака којем је граната прекинула снове
Најчитаније
 • Метеоаларм издао упозорење за девет регија у БиХ
  11h 26m
  0
 • Одржана ванредна скупштина Џудо савеза Републике Српске: Живко Милијаш изабран за предсједника
  8h 34m
  1
 • Шта је Србији потребно да са два бода прође даље?
  9h 52m
  0
 • Најбржи начин да расхладите аутомобил који је био паркиран на сунцу
  10h 32m
  0
 • Сутра нестабилно са локалним пљусковима и грмљавином
  7h 46m
  0