Наш град богатији за дјечака

10.10.2024. 08:32
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођен је дјечак.

Љекарску интервенцију затражило је 55 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција Пале:

Источни Стари Град, Пале,

Због радова на 10 kV воду Требевић,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.30 до 14.00 часова потрошачима у насељима Јасик, Мунићи, Челина, Довлићи, Брус и УКТ Релеј Требевић.

Рудо,

Због радова на 35 kV далеководу Вишеград-Рудо, организованих од стране предузећа „Електропренос БиХ“, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 11.00 до 15.00 часова свим потрошачима на комплетном подручју општине Рудо.

Чајниче,

Због радова на 10 kV воду Међурјечје-Батово, доћи ће до привременог  прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 9.00 до 14.00 часова потрошачима у насељима Авлија, Каровићи, Слатина и Батово.

Вишеград,

Због радова на 10 kV воду Алхос доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 14.00 часова потрошачима у насељима Станишевац, Вардиште и Мацуте.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 13 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 14 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа нису имале интервенција.

Видљивост је мјестимично смањена на подручју Приједора и доњег Подриња због слабије магле, док је у Херцеговини почела да пада киша и коловози су влажни и клизави, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

Интензитет саобраћаја је умјерен, а у градским центрима појачан.

На подручјима погођеним поплавама, одронима и клизиштима возачи треба да буду посебно опрезни, с обзиром да и даље постоји велика опасност од обрушавања земље или камења на коловоз, као и оштећења коловоза.

На магистралном путу Јабланица - Мостар обустављен је саобраћај, али се у наредним данима очекује пуштање саобраћаја на овој дионици.

Због великих оштећења и одрона, од Јабланице према Блидињу обустављен је саобраћај.

Алтернативни правци су Сарајево - Нови Травник - Ростово - Бугојно - Купрес - Томиславград - Посушје - Мостар или Сарајево - Фоча - Тјентиште - Гацко - Мостар.

На дионици Коњиц - Јабланица саобраћају путничка и теретна возила без приколице, као и теретна возила са приколицом која превозе хуманитарну помоћ.

Успорено, наизмјеничним пропуштањем возила саобраћа се на магистралном путу Јабланица - Прозор.

На путу Коњиц - Борци - Руиште има муља на коловозу, али могу саобраћати путничка, комби и теренска возила наизмјеничним пропуштањем возила.

На регионалном путу Дрвар - Гламоч због оштећења коловоза забрањен је саобраћај за возила тежа од 7,5 тона до даљег, алтернативни правци су у функцији.

Због бујичних поплава и оштећења моста, тренутно је забрањен саобраћај за теретна возила на регионалном путу Крешево - Алагићи.

Возачима се препоручује да прате упутства локалних власти и користе алтернативне правце.

На магистралном путу Србац - Дервента измјене су због санације пута, као и на дионицама магистралног пута Милићи - Власеница и Власеница - Хан Пијесак.

Измјене у саобраћају, због радова, су и на магистралном путу Доња Буковица - Вршани и Вршани - Бијељина, Трново - Миљевина у кањону ријеке Бистрице, Гацко - Тјентиште у Саставцима, на подручју Хан Пијеска и Сокоца, Добро Поље - Миљевина, Саставци - Устипрача, Брод на Дрини - Хум, Градишка - Козарска Дубица, Теслић - Подјезера и на подручју Добоја гдје је у току изградња ауто-пута.

На граничним прелазима нема дужих задржавања за путничка возила.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће након сунчаног пријеподнева доћи до јачег наоблачења, прво на западу, а потом и у осталим крајевима.

Јутро је промјенљиво облачно уз сунчане периоде, у Херцеговини претежно облачно уз пролазну кишу понегдје, а по котлинама на југоистоку има и магле.

Увече и у ноћи на петак пролазак падавинске зоне од запада даље ка истоку и југу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Максимална температура ваздуха од 22 до 29 степени, у вишим предјелима од 16 степени Целзјусових.

Дуваће умјерен до јак вјетар, на ударе на југу Крајине, у Херцеговини и на истоку и олујан, док се у Посавини очекује слаб до умјерен, на ударе јак јужних смјерова

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Рудо девет, Приједор 10, Фоча и Тузла 11, Бањалука, Бијељина, Соколац и Чемерно 12, Хан Пијесак и Зеница 13, Добој и Билећа 14, Рибник и Брчко 15, Требиње и Мркоњић Град 16, Нови Град 18, Сарајево 19, Неум и Бихаћ 21 степен Целзијусов.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас разведравање, увече ново наоблачење Данас разведравање, увече ново наоблачење
Сутра облачно с кишом, уз краткотрајно разведравање Сутра облачно с кишом, уз краткотрајно разведравање
Наш град богатији за два дјечака Наш град богатији за два дјечака
Најчитаније
  • Како су се завољели Иво Андрић и Милица Бабић – љубав прикривена сновима и хартијом
    21h 53m
    2
  • Роде су биле први гости у кафићу у Палама
    22h 25m
    3
  • У Сарајеву покренуто клизиште (ФОТО)
    13h 26m
    0
  • Јак земљотрес погодио Србију
    17h 58m
    0
  • Пронађен засад марихуане у Палама (ФОТО)
    1h 29m
    0