Naš grad bogatiji za dječaka

10.10.2024. 08:32
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođen je dječak.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 55 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija Pale:

Istočni Stari Grad, Pale,

Zbog radova na 10 kV vodu Trebević,  doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.30 do 14.00 časova potrošačima u naseljima Jasik, Munići, Čelina, Dovlići, Brus i UKT Relej Trebević.

Rudo,

Zbog radova na 35 kV dalekovodu Višegrad-Rudo, organizovanih od strane preduzeća „Elektroprenos BiH“, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 11.00 do 15.00 časova svim potrošačima na kompletnom području opštine Rudo.

Čajniče,

Zbog radova na 10 kV vodu Međurječje-Batovo, doći će do privremenog  prekida u isporuci električne energije u periodu od 9.00 do 14.00 časova potrošačima u naseljima Avlija, Karovići, Slatina i Batovo.

Višegrad,

Zbog radova na 10 kV vodu Alhos doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 14.00 časova potrošačima u naseljima Staniševac, Vardište i Macute.

U porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 13 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 14 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa nisu imale intervencija.

Vidljivost je mjestimično smanjena na području Prijedora i donjeg Podrinja zbog slabije magle, dok je u Hercegovini počela da pada kiša i kolovozi su vlažni i klizavi, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Intenzitet saobraćaja je umjeren, a u gradskim centrima pojačan.

Na područjima pogođenim poplavama, odronima i klizištima vozači treba da budu posebno oprezni, s obzirom da i dalje postoji velika opasnost od obrušavanja zemlje ili kamenja na kolovoz, kao i oštećenja kolovoza.

Na magistralnom putu Jablanica - Mostar obustavljen je saobraćaj, ali se u narednim danima očekuje puštanje saobraćaja na ovoj dionici.

Zbog velikih oštećenja i odrona, od Jablanice prema Blidinju obustavljen je saobraćaj.

Alternativni pravci su Sarajevo - Novi Travnik - Rostovo - Bugojno - Kupres - Tomislavgrad - Posušje - Mostar ili Sarajevo - Foča - Tjentište - Gacko - Mostar.

Na dionici Konjic - Jablanica saobraćaju putnička i teretna vozila bez prikolice, kao i teretna vozila sa prikolicom koja prevoze humanitarnu pomoć.

Usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraća se na magistralnom putu Jablanica - Prozor.

Na putu Konjic - Borci - Ruište ima mulja na kolovozu, ali mogu saobraćati putnička, kombi i terenska vozila naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na regionalnom putu Drvar - Glamoč zbog oštećenja kolovoza zabranjen je saobraćaj za vozila teža od 7,5 tona do daljeg, alternativni pravci su u funkciji.

Zbog bujičnih poplava i oštećenja mosta, trenutno je zabranjen saobraćaj za teretna vozila na regionalnom putu Kreševo - Alagići.

Vozačima se preporučuje da prate uputstva lokalnih vlasti i koriste alternativne pravce.

Na magistralnom putu Srbac - Derventa izmjene su zbog sanacije puta, kao i na dionicama magistralnog puta Milići - Vlasenica i Vlasenica - Han Pijesak.

Izmjene u saobraćaju, zbog radova, su i na magistralnom putu Donja Bukovica - Vršani i Vršani - Bijeljina, Trnovo - Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice, Gacko - Tjentište u Sastavcima, na području Han Pijeska i Sokoca, Dobro Polje - Miljevina, Sastavci - Ustiprača, Brod na Drini - Hum, Gradiška - Kozarska Dubica, Teslić - Podjezera i na području Doboja gdje je u toku izgradnja auto-puta.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će nakon sunčanog prijepodneva doći do jačeg naoblačenja, prvo na zapadu, a potom i u ostalim krajevima.

Jutro je promjenljivo oblačno uz sunčane periode, u Hercegovini pretežno oblačno uz prolaznu kišu ponegdje, a po kotlinama na jugoistoku ima i magle.

Uveče i u noći na petak prolazak padavinske zone od zapada dalje ka istoku i jugu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Maksimalna temperatura vazduha od 22 do 29 stepeni, u višim predjelima od 16 stepeni Celzjusovih.

Duvaće umjeren do jak vjetar, na udare na jugu Krajine, u Hercegovini i na istoku i olujan, dok se u Posavini očekuje slab do umjeren, na udare jak južnih smjerova

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Rudo devet, Prijedor 10, Foča i Tuzla 11, Banjaluka, Bijeljina, Sokolac i Čemerno 12, Han Pijesak i Zenica 13, Doboj i Bileća 14, Ribnik i Brčko 15, Trebinje i Mrkonjić Grad 16, Novi Grad 18, Sarajevo 19, Neum i Bihać 21 stepen Celzijusov.

Komentari 0
Povezane vijesti
Danas razvedravanje, uveče novo naoblačenje Danas razvedravanje, uveče novo naoblačenje
Sutra oblačno s kišom, uz kratkotrajno razvedravanje Sutra oblačno s kišom, uz kratkotrajno razvedravanje
Naš grad bogatiji za dva dječaka Naš grad bogatiji za dva dječaka
Najčitanije
  • Kako su se zavoljeli Ivo Andrić i Milica Babić – ljubav prikrivena snovima i hartijom
    21h 50m
    2
  • Rode su bile prvi gosti u kafiću u Palama
    22h 22m
    3
  • U Sarajevu pokrenuto klizište (FOTO)
    13h 23m
    0
  • Jak zemljotres pogodio Srbiju
    17h 55m
    0
  • Pronađen zasad marihuane u Palama (FOTO)
    1h 26m
    0