Наш град богатији за дјевојчицу

17.10.2024. 08:39
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођена је једна дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражило је 49 пацијента.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција Пале:

Рогатица,

Због интервентних радова на 10 kV одлазу Козићи, које организује компанија ”Електропренос” БиХ, доћи до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 14.00 до 16.00 часова потрошачима у насељима Биљино Поље, Загановићи, Пашић Кула, Распут Њиве, Козићи, Орахово, Пљеско, Чадовина, Брчигово, Старчићи, Покривеник, Брда, Шљедовићи, Соколица, Ључево, Дуб, Земегреси, каменолом ”Дуб” и брана ХЕ ”Устипрача”.

Због радова у ТС 110/10/35 kV Рогатица доћи ће до привремeног прекида у испоруци електричне енергије према сљедећем распореду:

КО 10 kV Пландиште, насеље Пландиште у периоду од 8.30 до 11.00 часова.

КО 10 kV Контекс центар, насеља: Грачаница и Врбање и потрошач ”ВИЗИОН” Рогатица  од 12.00 до 14.30 часова.

КО 10 kV Пилана сладара, насеља: Птичијак, Сељани, Борач, Живаљевина, Ковањ, Лепеница, Зиличина, Гучево, Закомо, Гуждељи, Добрашина, Загорице, Козадре, Боровско, Ракитница, од 13.00 до 14.00 часова.

Пале,

Због радова на 10 kV воду Компес, доћи до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 14.00 часова, потрошачима у дијеловима улица Криводоли, Светозара Ћоровића, Дели Радивоја, Илије Гарашанина, Соколске, Старине Новака, Романијске, Солунских добровољаца, Каловитих брда, Луке Вукајловића, Петра I Карађорђевића.

Вишеград,

Због радова на 10 kV отцјепу Њеманица – Гњило брдо доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 10.00 до 14.00 часова потрошачима у насељима Њеманица, Гњило брдо, Мразовац и Гобеље.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођена су два дјечака.

Љекарску интервенцију затражило је 18 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 11 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа имале су једну интервенцију.

Источно Ново Сарајево,

Интервенција на гашењу запаљене електроинсталације од климе у улици Цара Лазара бр.12 синоћ од 20.00 до 20.30 часова. Пожар је угашен, а интервенисала су два ватрогасца.

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и ФБиХ одвија по претежно сувим и мјестимично мокрим и клизавим коловозима уз маглу у котлинама и у вишим предјелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Измјене у саобраћају, због радова, су и на магистралним путним правцима од Бијељине према Брчком, Драготиња-Приједор, Србац-Дервента, Хан-Пијесак-Соколац, Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице, Гацко-Тјентиште у Саставцима, Добро Поље-Миљевина, Брод на Дрини-Хум, Градишка-Козарска Дубица, Теслић-Подјезера и на подручју Добоја гдје је у току изградња ауто-пута.

На магистралном путу Јабланица-Мостар од 19.00 до 7.00 часова саобраћај је омогућен за све категорије возила, док је на истој дионици саобраћај обустављен од 7.00 до 19.00 часова. За вријеме обуставе возила могу саобраћати алтернативним правцима.

На путу од Јабланице према Блидињу и даље је обустављен саобраћај, док путем Коњиц-Борци-Руиште могу саобраћати путничка, комби и теренска возила наизмјеничним пропуштањем возила.

Због радова на вијадукту Рељево, на дионици ауто-пута Сарајево сјевер-Бутила, возила саобраћају једном саобраћајном траком у правцу кретања

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Облачно и кишовито вријеме премијештаће се данас од запада Републике Српске и ФБиХ преко сјевера ка истоку.

Краткотрајне кише понегдје ће бити бити у Херцеговини. У другом дијелу дана очекује се претежно суво, а слабе кише може бити само понегдје на сјеверу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Вјетар ће бити слаб промјенљив или источних смјерова, у Посавини током дана и умјерен углавном источних смјерова.

Највиша дневна температура ваздуха од 16 до 21, на југу до 24, у вишим предјелима од 14 степени Целзијусових.

Облачно вријеме са слабом кишом преовладава јутрос у већини предјела, а на подручју Крајине локално су регистровани пљускови, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Соколац седам, Бијељина, Хан Пијесак, Зворник, Вишеград, Сребреница, Бјелашница и Градачац осам, Рудо и Тузла девет, Мркоњић Град, Нови Град, Кнежево, Србац, Калиновик и Чемерно 10, Бањалука, Добој, Приједор, Дринић, Шипово, Бихаћ, Бугојно, Јајце и Сански Мост 11, Фоча, Рибник, Дрвар, Ливно, Сарајево и Зеница 12, Билећа 13, Широки Бријег 14, Требиње 16, Мостар 17, Неум 18 и Гацко 19 степени Целзијусових.

Највише кише у претходна 24 часа пало је у Новом Граду пет литара по метру квадратно, затим у Дринићу три литра, у Приједору, Рибнику и Шипову два, Мркоњић Град један.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра облачно с кишом Сутра облачно с кишом
Сутра облачно, понегдје киша Сутра облачно, понегдје киша
Наш град богатији за двије дјевојчице Наш град богатији за двије дјевојчице
Најчитаније
  • Опоравилиште Касиндо као центар друштвених дешавања
    20h 57m
    0
  • Погача са шпинатом и сиром
    20h 59m
    0
  • Најава искључења струје у Источној Илиџи
    17h 11m
    0
  • Лажна "Тему" апликација краде податке о картицама
    20h 2m
    0
  • Потврђена оптужница против Паљанина због насиља у породици
    19h 56m
    0