Naš grad bogatiji za djevojčicu

17.10.2024. 08:39
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 49 pacijenta.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija Pale:

Rogatica,

Zbog interventnih radova na 10 kV odlazu Kozići, koje organizuje kompanija ”Elektroprenos” BiH, doći do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 14.00 do 16.00 časova potrošačima u naseljima Biljino Polje, Zaganovići, Pašić Kula, Rasput Njive, Kozići, Orahovo, Pljesko, Čadovina, Brčigovo, Starčići, Pokrivenik, Brda, Šljedovići, Sokolica, Ljučevo, Dub, Zemegresi, kamenolom ”Dub” i brana HE ”Ustiprača”.

Zbog radova u TS 110/10/35 kV Rogatica doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

KO 10 kV Plandište, naselje Plandište u periodu od 8.30 do 11.00 časova.

KO 10 kV Konteks centar, naselja: Gračanica i Vrbanje i potrošač ”VIZION” Rogatica  od 12.00 do 14.30 časova.

KO 10 kV Pilana sladara, naselja: Ptičijak, Seljani, Borač, Živaljevina, Kovanj, Lepenica, Ziličina, Gučevo, Zakomo, Guždelji, Dobrašina, Zagorice, Kozadre, Borovsko, Rakitnica, od 13.00 do 14.00 časova.

Pale,

Zbog radova na 10 kV vodu Kompes, doći do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 14.00 časova, potrošačima u dijelovima ulica Krivodoli, Svetozara Ćorovića, Deli Radivoja, Ilije Garašanina, Sokolske, Starine Novaka, Romanijske, Solunskih dobrovoljaca, Kalovitih brda, Luke Vukajlovića, Petra I Karađorđevića.

Višegrad,

Zbog radova na 10 kV otcjepu Njemanica – Gnjilo brdo doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 10.00 do 14.00 časova potrošačima u naseljima Njemanica, Gnjilo brdo, Mrazovac i Gobelje.

U porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođena su dva dječaka.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 18 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 11 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa imale su jednu intervenciju.

Istočno Novo Sarajevo,

Intervencija na gašenju zapaljene elektroinstalacije od klime u ulici Cara Lazara br.12 sinoć od 20.00 do 20.30 časova. Požar je ugašen, a intervenisala su dva vatrogasca.

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH odvija po pretežno suvim i mjestimično mokrim i klizavim kolovozima uz maglu u kotlinama i u višim predjelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Izmjene u saobraćaju, zbog radova, su i na magistralnim putnim pravcima od Bijeljine prema Brčkom, Dragotinja-Prijedor, Srbac-Derventa, Han-Pijesak-Sokolac, Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice, Gacko-Tjentište u Sastavcima, Dobro Polje-Miljevina, Brod na Drini-Hum, Gradiška-Kozarska Dubica, Teslić-Podjezera i na području Doboja gdje je u toku izgradnja auto-puta.

Na magistralnom putu Jablanica-Mostar od 19.00 do 7.00 časova saobraćaj je omogućen za sve kategorije vozila, dok je na istoj dionici saobraćaj obustavljen od 7.00 do 19.00 časova. Za vrijeme obustave vozila mogu saobraćati alternativnim pravcima.

Na putu od Jablanice prema Blidinju i dalje je obustavljen saobraćaj, dok putem Konjic-Borci-Ruište mogu saobraćati putnička, kombi i terenska vozila naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog radova na vijaduktu Reljevo, na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Butila, vozila saobraćaju jednom saobraćajnom trakom u pravcu kretanja

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Oblačno i kišovito vrijeme premiještaće se danas od zapada Republike Srpske i FBiH preko sjevera ka istoku.

Kratkotrajne kiše ponegdje će biti biti u Hercegovini. U drugom dijelu dana očekuje se pretežno suvo, a slabe kiše može biti samo ponegdje na sjeveru, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti slab promjenljiv ili istočnih smjerova, u Posavini tokom dana i umjeren uglavnom istočnih smjerova.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 16 do 21, na jugu do 24, u višim predjelima od 14 stepeni Celzijusovih.

Oblačno vrijeme sa slabom kišom preovladava jutros u većini predjela, a na području Krajine lokalno su registrovani pljuskovi, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Sokolac sedam, Bijeljina, Han Pijesak, Zvornik, Višegrad, Srebrenica, Bjelašnica i Gradačac osam, Rudo i Tuzla devet, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Kneževo, Srbac, Kalinovik i Čemerno 10, Banjaluka, Doboj, Prijedor, Drinić, Šipovo, Bihać, Bugojno, Jajce i Sanski Most 11, Foča, Ribnik, Drvar, Livno, Sarajevo i Zenica 12, Bileća 13, Široki Brijeg 14, Trebinje 16, Mostar 17, Neum 18 i Gacko 19 stepeni Celzijusovih.

Najviše kiše u prethodna 24 časa palo je u Novom Gradu pet litara po metru kvadratno, zatim u Driniću tri litra, u Prijedoru, Ribniku i Šipovu dva, Mrkonjić Grad jedan.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra oblačno s kišom Sutra oblačno s kišom
Sutra oblačno, ponegdje kiša Sutra oblačno, ponegdje kiša
Naš grad bogatiji za dvije djevojčice Naš grad bogatiji za dvije djevojčice
Najčitanije
  • Oporavilište Kasindo kao centar društvenih dešavanja
    21h 1m
    0
  • Pogača sa špinatom i sirom
    21h 3m
    0
  • Najava isključenja struje u Istočnoj Ilidži
    17h 15m
    0
  • Lažna "Temu" aplikacija krade podatke o karticama
    20h 6m
    0
  • Potvrđena optužnica protiv Paljanina zbog nasilja u porodici
    20h 0m
    0