Наш град богатији за дјевојчицу и дјечака

23.09.2024. 08:46
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођени су дјечак и дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражило је 8 пацијената.

ВиК Источно Сарајево,

Обавјештавамо потрошаче у улицама Трг краља Александра, Српских владара, Бановић Страхиње, Трг Сабора босанског, Мирослава Крлеже, дијелу улице Равногорска, од броја 5 до броја 15,, дијелу улице Васиља Грђића, од Равногорске улице до моста код Новаковића, да ће од 9.00 до 15.00 часова доћи до прекида у водоснабдијевању због санације квара на цјевоводу.

Електродистрибуција:

Рудо,

У понедјељак, 23. 9. и сриједу, 25. 9, због радова на 10 kV воду Увац, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 14.00 часова потрошачима у насељима: Зубач, Омарине, Пријеворац, Бијело Брдо, Микавице, Видаковићи, Ђуровићи, Божовићи и Ваган.

Пале,

Због радова на 10 kV воду Требевић доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 14.00 часова потрошачима у насељу Беговина, Бетонара Коран – Мајнекс, улицама Симе Матавуља и Јована Цвијића.

Пале,

Због радова које организује предузећеЕлектропренос БиХ“ доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 9.00 до 16.00 часова потрошачима у дијелу насеља Подвитез.

У породилишту болнице у Фочи у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражио је 31 пацијент.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 9 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа имале су неколико интервенција.

Источно Ново Сарајево,

У временском периоду од 13.30 до 14.15 часова, ватрогасна јединица је имала једну техничку интервенцију на отваранју стана у Улици Спасовданска 51, учествовала два ватрогасца.

Пале,

На Требевићу, у временском периоду од 15.45 до 18.00 часова, горјела трава и ниско растиње, на гашењу учествовала два ватрогасца са једним возилом. Пожар је угашен.

Фоча,

Ватрогасна јединица Фоча је имала једну техничку интервенцију, у временском периоду од 1.30 до 2.30, на спашавању повријеђене особе у саобраћајној незгоди.

На путевима у Републици Српској и ФБиХ у јутарњим часовима понегд‌је на дионицама у котлинама и уз ријечне токове мјестимчно је смањена видљивост због магле, а саобраћај се на већини путева одвија по претежно сувим коловозима.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске истичу да су на дионицама у усјецима учестали одрони и на свим путним правцима возачима савјетују максимално опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Због радова, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионицама магистралног пута Милићи - Власеница и Власеница - Хан Пијесак.

На дионици регионалног пута Шепак - граница Републике Српске /БиХ/Србије /Шепак/ и на мосту преко Дрине забрањен је саобраћај за возила чија највећа дозвољена маса прелази 40 тона и чије осовинско оптерећење прелази девет тона.

Током преласка моста, на мосту се истовременоо могу наћи највише два теретна возила и то без путничких возила.

Измјене у саобраћају су, због радова, и на магистралном путу Доња Буковица - Вршани и Вршани - Бијељина, Трново - Миљевина у кањону ријеке Бистрице, Гацко Тјентиште у Саставцима, на подручју Хан Пијеска и Сокоца.

Радови су у току и на путевима Добро Поље - Миљевина, Саставци-Устипрача, Брод на Дрини - Хум, Градишка - Козарска Дубица, Теслић-Пођезера и на подручју Добоја гд‌је је у току изградња ауто-пута.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила преко пет тона највеће дозвољене масе, те се преусмјеравају на нови мост Братољуб у Братунцу и на прелаз Рача, док аутобуси могу користити гранични прелаз Шепак. 

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити топло и претежно сунчано вријеме уз промјенљиву облачност.

Јутро је свјеже уз малу до умјерену облачност, а око ријека и по котлинама понегде је пролазна магла, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У ноћи на југу и западу доћи ће до наоблачења које до наредног јутра доноси понегд‌је повремену кишу понегд‌је.

Максимална температура ваздуха биће од 23 до 28, у вишим пределима од 18 степени Целзијсуових.

Дуваће слаб и промјенљив вјетар, крајем дана слаб до умјерен јужних смјерова.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Соколац три, Хан Пијесак шест, Рудо и Тузла седам, Бијељина, Чемерно, Сарајево и Зеница осам, Билећа, Рибник и Брчко девет, Бањалука, Приједор, Фоча, Нови Град и Мркоњић град 10, Бихаћ 11, Требиње 14 и Неум 18 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Какво нас вријеме сутра очекује? Какво нас вријеме сутра очекује?
Сутра сунчано и топло Сутра сунчано и топло
Српска богатија за 31 бебу Српска богатија за 31 бебу
Најчитаније
  • Војно возило које је смрскало "форд" теже и од аутобуса
    20h 25m
    2
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    2h 49m
    0
  • Малим херојима у борби за живот потребна подршка друштва
    21h 38m
    0
  • Данас Свети Јоаким и Ана
    22h 18m
    0
  • ПУ Источно Сарајево: Ухапшен мушкарац због основа сумње да је мучио и убио пса
    23.09.2024
    0