Naš grad bogatiji za djevojčicu i dječaka

23.09.2024. 08:46
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođeni su dječak i djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 8 pacijenata.

ViK Istočno Sarajevo,

Obavještavamo potrošače u ulicama Trg kralja Aleksandra, Srpskih vladara, Banović Strahinje, Trg Sabora bosanskog, Miroslava Krleže, dijelu ulice Ravnogorska, od broja 5 do broja 15,, dijelu ulice Vasilja Grđića, od Ravnogorske ulice do mosta kod Novakovića, da će od 9.00 do 15.00 časova doći do prekida u vodosnabdijevanju zbog sanacije kvara na cjevovodu.

Elektrodistribucija:

Rudo,

U ponedjeljak, 23. 9. i srijedu, 25. 9, zbog radova na 10 kV vodu Uvac, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 14.00 časova potrošačima u naseljima: Zubač, Omarine, Prijevorac, Bijelo Brdo, Mikavice, Vidakovići, Đurovići, Božovići i Vagan.

Pale,

Zbog radova na 10 kV vodu Trebević doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 14.00 časova potrošačima u naselju Begovina, Betonara Koran – Majneks, ulicama Sime Matavulja i Jovana Cvijića.

Pale,

Zbog radova koje organizuje preduzećeElektroprenos BiH“ doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 9.00 do 16.00 časova potrošačima u dijelu naselja Podvitez.

U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražio je 31 pacijent.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 9 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa imale su nekoliko intervencija.

Istočno Novo Sarajevo,

U vremenskom periodu od 13.30 do 14.15 časova, vatrogasna jedinica je imala jednu tehničku intervenciju na otvaranju stana u Ulici Spasovdanska 51, učestvovala dva vatrogasca.

Pale,

Na Trebeviću, u vremenskom periodu od 15.45 do 18.00 časova, gorjela trava i nisko rastinje, na gašenju učestvovala dva vatrogasca sa jednim vozilom. Požar je ugašen.

Foča,

Vatrogasna jedinica Foča je imala jednu tehničku intervenciju, u vremenskom periodu od 1.30 do 2.30, na spašavanju povrijeđene osobe u saobraćajnoj nezgodi.

Na putevima u Republici Srpskoj i FBiH u jutarnjim časovima ponegd‌je na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove mjestimčno je smanjena vidljivost zbog magle, a saobraćaj se na većini puteva odvija po pretežno suvim kolovozima.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske ističu da su na dionicama u usjecima učestali odroni i na svim putnim pravcima vozačima savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Zbog radova, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionicama magistralnog puta Milići - Vlasenica i Vlasenica - Han Pijesak.

Na dionici regionalnog puta Šepak - granica Republike Srpske /BiH/Srbije /Šepak/ i na mostu preko Drine zabranjen je saobraćaj za vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 40 tona i čije osovinsko opterećenje prelazi devet tona.

Tokom prelaska mosta, na mostu se istovremenoo mogu naći najviše dva teretna vozila i to bez putničkih vozila.

Izmjene u saobraćaju su, zbog radova, i na magistralnom putu Donja Bukovica - Vršani i Vršani - Bijeljina, Trnovo - Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice, Gacko Tjentište u Sastavcima, na području Han Pijeska i Sokoca.

Radovi su u toku i na putevima Dobro Polje - Miljevina, Sastavci-Ustiprača, Brod na Drini - Hum, Gradiška - Kozarska Dubica, Teslić-Pođezera i na području Doboja gd‌je je u toku izgradnja auto-puta.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase, te se preusmjeravaju na novi most Bratoljub u Bratuncu i na prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti granični prelaz Šepak. 

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti toplo i pretežno sunčano vrijeme uz promjenljivu oblačnost.

Jutro je svježe uz malu do umjerenu oblačnost, a oko rijeka i po kotlinama ponegde je prolazna magla, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U noći na jugu i zapadu doći će do naoblačenja koje do narednog jutra donosi ponegd‌je povremenu kišu ponegd‌je.

Maksimalna temperatura vazduha biće od 23 do 28, u višim predelima od 18 stepeni Celzijsuovih.

Duvaće slab i promjenljiv vjetar, krajem dana slab do umjeren južnih smjerova.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Sokolac tri, Han Pijesak šest, Rudo i Tuzla sedam, Bijeljina, Čemerno, Sarajevo i Zenica osam, Bileća, Ribnik i Brčko devet, Banjaluka, Prijedor, Foča, Novi Grad i Mrkonjić grad 10, Bihać 11, Trebinje 14 i Neum 18 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kakvo nas vrijeme sutra očekuje? Kakvo nas vrijeme sutra očekuje?
Sutra sunčano i toplo Sutra sunčano i toplo
Srpska bogatija za 31 bebu Srpska bogatija za 31 bebu
Najčitanije
  • Vojno vozilo koje je smrskalo "ford" teže i od autobusa
    20h 28m
    2
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    2h 52m
    0
  • Malim herojima u borbi za život potrebna podrška društva
    21h 41m
    0
  • Danas Sveti Joakim i Ana
    22h 21m
    0
  • PU Istočno Sarajevo: Uhapšen muškarac zbog osnova sumnje da je mučio i ubio psa
    1h 3m
    0