Наш град богатији за два становника

23.11.2021. 09:03
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођена су два дјечака.

Љекарску интервенцију затражио је 25 пацијента.

Електродистрибуција:

Планирани радови за 22. 11. су помјерени за данас, 23. 11. 2021 године.

Општина Чајниче: Планирани радови на дијелу 10 kV вода Луке-Миљено доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 10.00 до 12.00 часова потрошачима насеља: Миљено, Безујно, Бучковићи, Поповићи, Првањ, Гај, Поникве, Стражица, Ждријело, Батовићи, Трпиње, Козара, Поткозара .

Општина Источно Ново Сарајево: Планирани  радови на дијелу 10 kV вода Тилава доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 10.00 до 14.00 часова потрошачима насеља: Топлик, Тилава, Клек, Тврдимићи, Росуље, Томино Брдо, Козаревићи, Станојевићи, Петровићи, Студенковићи, Међуши, Кумани, Луке и Павловац (Требевић)

Општина Пале: Планирани  радови  у ТС 110/10/35 kV Пале организованих од стране предузећа „Електропренос БиХ“, доћи ће до привремeног прекида у испоруци електричне у периоду  од 8.00 до 11.00 часова у насељима: Сумбуловац, Сињево и Браја.

Водоснабдијевање града питком водом уредно.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођен један дјечак.

Љекарску интервенцију затражило је 44 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 26 пацијената.

 

Територијалне ватрогасне јединице имале су једну интервенцију у посљедња 24 часа.

Општина Соколац, интревенција ватрогасаца  у Улици М.Ећимовића, дана 22. 11., на гашењу запаљеног димњака. Пожар угашен,без причињене штете.

Саобраћај се у већини крајева Републике Српске и ФБиХ одвија по претежно мокрим и клизавим коловозима, а на дионицама у вишим планинским предјелима, као и уз ријечне токове, смањена је видљивост због магле.

 Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске упозоравају на одроне камења и земље на коловоз на дионицма у усјецима и поред камених косина и возачима савјетују опрезну вожњу, обавезно држање растојања између возила, те подсјећају да је посједовање зимске опреме обавезно.

Ради извођења бушачко-минерских радова на магистралном путу Брод на Дрини - гранични прелаз Шћепан Поље, у времену од 8.00 до 16.00 повремене су обуставе саобраћаја у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања возила.

На том путу због бројних одрона и опасности од клизишта путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута на локалитету мјеста Војковићи, у Улици Друге сарајевске бригаде – Крупац /Улица Равногорска/, у времену од 8.15 до 15.00 часова повремене су обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због радова на дионици регионалног пута Бистрица-Пале један и на дијелу регионалног пута Бистрица - Подграб један, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На дионици регионалног пута Добро Поље – Јажићи – Грајсољци измијењен је режим у одвијању саобраћаја због радова, као и на дионици регионалног пута Тедин Хан - граница Републике Српске/ФБиХ /Криж/.

Нa граничним прелазима нема дужих задржавања.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити облачно и свјежије вријеме са кишом и температуром од четири до девет, на југу до 14 степени Целзијусових.

Јутро је облачно и свјежије, мјестимично са слабом кишом, углавном у централном појасу и на сјеверу која ће до поднева престати, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Послије подне остаје облачно вријеме у централном планинском појасу, гдје ће постојати и даље услови за слабу кишу и росуљу која ће у вишим предјелима формирати маглу.

У осталим предјелима очекује се постепено смањење облачности које ће почети прво на сјевероистоку и сјеверу, те на југу гдје ће бити више сунчаних периода.

Дуваће слаб сјеверни и сјевероисточни вјетар, у Херцеговини слаба до умјерена бура, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница минус четири, Хан Пијесак нула, Чемерно, Соколац и Иван седло један, Приједор два, Мркоњић Град три, Сарајево и Дрвар четири, Градишка, Сребреница, Тузла и Зеница пет, Бањалука, Гацко, Вишеград, Градачац и Ливно шест, Бијељина и Добој седам, Билећа девет, Требиње и Мостар 12, те Неум 13 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Град богатији за три становника Град богатији за три становника
Сутра претежно облачно са слабим пљусковима Сутра претежно облачно са слабим пљусковима
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    7h 7m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    8h 22m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    14h 13m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    12h 40m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    14h 32m
    0