Naš grad bogatiji za dva stanovnika

23.11.2021. 09:03
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođena su dva dječaka.

Ljekarsku intervenciju zatražio je 25 pacijenta.

Elektrodistribucija:

Planirani radovi za 22. 11. su pomjereni za danas, 23. 11. 2021 godine.

Opština Čajniče: Planirani radovi na dijelu 10 kV voda Luke-Miljeno doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 10.00 do 12.00 časova potrošačima naselja: Miljeno, Bezujno, Bučkovići, Popovići, Prvanj, Gaj, Ponikve, Stražica, Ždrijelo, Batovići, Trpinje, Kozara, Potkozara .

Opština Istočno Novo Sarajevo: Planirani  radovi na dijelu 10 kV voda Tilava doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 10.00 do 14.00 časova potrošačima naselja: Toplik, Tilava, Klek, Tvrdimići, Rosulje, Tomino Brdo, Kozarevići, Stanojevići, Petrovići, Studenkovići, Međuši, Kumani, Luke i Pavlovac (Trebević)

Opština Pale: Planirani  radovi  u TS 110/10/35 kV Pale organizovanih od strane preduzeća „Elektroprenos BiH“, doći će do privremenog prekida u isporuci električne u periodu  od 8.00 do 11.00 časova u naseljima: Sumbulovac, Sinjevo i Braja.

Vodosnabdijevanje grada pitkom vodom uredno.

porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođen jedan dječak.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 44 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 26 pacijenata.

 

Teritorijalne vatrogasne jedinice imale su jednu intervenciju u posljednja 24 časa.

Opština Sokolac, intrevencija vatrogasaca  u Ulici M.Ećimovića, dana 22. 11., na gašenju zapaljenog dimnjaka. Požar ugašen,bez pričinjene štete.

Saobraćaj se u većini krajeva Republike Srpske i FBiH odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, a na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i uz riječne tokove, smanjena je vidljivost zbog magle.

 Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske upozoravaju na odrone kamenja i zemlje na kolovoz na dionicma u usjecima i pored kamenih kosina i vozačima savjetuju opreznu vožnju, obavezno držanje rastojanja između vozila, te podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Radi izvođenja bušačko-minerskih radova na magistralnom putu Brod na Drini - granični prelaz Šćepan Polje, u vremenu od 8.00 do 16.00 povremene su obustave saobraćaja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila.

Na tom putu zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta na lokalitetu mjesta Vojkovići, u Ulici Druge sarajevske brigade – Krupac /Ulica Ravnogorska/, u vremenu od 8.15 do 15.00 časova povremene su obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Bistrica-Pale jedan i na dijelu regionalnog puta Bistrica - Podgrab jedan, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Na dionici regionalnog puta Dobro Polje – Jažići – Grajsoljci izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog radova, kao i na dionici regionalnog puta Tedin Han - granica Republike Srpske/FBiH /Križ/.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti oblačno i svježije vrijeme sa kišom i temperaturom od četiri do devet, na jugu do 14 stepeni Celzijusovih.

Jutro je oblačno i svježije, mjestimično sa slabom kišom, uglavnom u centralnom pojasu i na sjeveru koja će do podneva prestati, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Poslije podne ostaje oblačno vrijeme u centralnom planinskom pojasu, gdje će postojati i dalje uslovi za slabu kišu i rosulju koja će u višim predjelima formirati maglu.

U ostalim predjelima očekuje se postepeno smanjenje oblačnosti koje će početi prvo na sjeveroistoku i sjeveru, te na jugu gdje će biti više sunčanih perioda.

Duvaće slab sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Hercegovini slaba do umjerena bura, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica minus četiri, Han Pijesak nula, Čemerno, Sokolac i Ivan sedlo jedan, Prijedor dva, Mrkonjić Grad tri, Sarajevo i Drvar četiri, Gradiška, Srebrenica, Tuzla i Zenica pet, Banjaluka, Gacko, Višegrad, Gradačac i Livno šest, Bijeljina i Doboj sedam, Bileća devet, Trebinje i Mostar 12, te Neum 13 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Grad bogatiji za tri stanovnika Grad bogatiji za tri stanovnika
Sutra pretežno oblačno sa slabim pljuskovima Sutra pretežno oblačno sa slabim pljuskovima
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    20h 45m
    5
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    18h 20m
    7
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    23h 28m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    4h 19m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    2h 46m
    0