Наш град богатији за једног становника

18.11.2021. 08:56
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођена је једна дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражио је 44 пацијента.

Електродистрибуција:

Пале: За данас 18. 11. 2021. године, планирани су радови у ТС 110/10/35 kV Пале организованих од стране предузећа „Електропренос БиХ“ и доћи ће до привремeног прекида у испоруци електричне енергије према сљедећем распореду:

- КО 10 kV Криваче, насеља: Луке, Криваче, Велике шуме, Репца и Јавор у периоду  од 8.00- 11.00 часова.

- КО 10 kV Интал, насеља: Интал стамбене зграде, Луке блок Б, Улица Младена Тодоровића, основна школа ''Србија'' и спортски центар ''Олимп'' у периоду  од 11.30- 14.30 часова.

Вишеград: За данас 18. 11. и 19. 11. 2021. године планирани су радови на 10 kV воду Жупа и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00- 15.00 часова потрошачима у насељима: Влаховићи, Гостиља и Дубово.

Чајниче: За данас 18. 11. 2021. године планирани су радови на 10 kV воду Капов Хан – Судићи и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00-14.00 часова насељима: Капов Хан, Кобилићи и Судићи.   

ВиК  Источно Сарајево,

- ЈП „Водовод и канализација“ а.д. Пале је издало обавјештење да је дошло до замућења воде усљед обилних падавина, те да се препоручује превентивно прокувавање воде. Како се резервоар “Баба” водом пуни са Јахоринских врела , молимо потрошаче који се снабдијевају са поменутог резервоара да се придржавају препорука које је издало ЈП „Водовод и канализација“ а.д. Пале.

Насеља која се снабдијевају са резервоара “Баба” су Миљевићи, Петруше, Станојевићи, Козаревићи, Петровићи, Његошева улица и дио улице Српских ратника, Златиште, Требевићка улица и дио насеља Иванићи.

Препоручује се превентивно прокувавање воде, посебно за малу дјецу, старију популацију, болесне и осетљиве особе. Када мутноћа воде буде у законски прописаним границама, потрошачи ће бити благовремено обавијештени.

 Обилне падавине узроковале су замућење воде на извору Љуштра, односно Грабски млини, са којих се питком водом напаја насеље Трново, па се препоручује превентивно прокувавање водеКонцентрација резидуалнога хлора је у адекватној концентрацији прописаној Правилником о здравственој исправности воде намјењеној за људску употребу. Када мутноћа воде буде у законски прописаним границама, потрошачи ће бити благовремено обавјештени.

У насељу Кијева је 6. 11. 2021. године дошло до пуцања главног транспортног цјевовода ДН 200 мм због чега је ово насеље остало без водоснабдијевања. Током дана, без обзира на временске услове, екипе КП“Водовод и канализација“ су успијеле детектовати квар на дионици од захватне грађевине „Грабски млини“ до мјеста Оглавак, односно на дионици кроз кањон ријеке Жељезнице. С обзиром на то да је терен неприступачан, а ријека тренутно набујала, екипе ВиК-а нису могле приступити мјесту хаварије на цјевоводу. Због наведених разлога, неприступачности терена и тренутних непогода, те најављених нових падавина нисмо у могућности предвидјети вријеме отклањања квара на транспортном цјевоводу.

 Потрошаче се моле за стрпљење.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођене двије дјевојчице.

Љекарску интервенцију затражило је 12 пацијената.

 

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 10 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице нису имале интервенција у посљедња 24 часа.

Густа магла јутрос смањује видљивост и успорава вожњу на подручју Мркоњић Града, Кнежева и Хан Пијеска, мјестимичне магле има и на осталим дионицама у котлинама и дуж ријечних токова, а вози се по претежно влажним коловозима, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Измјене због радова су актуелне на магистралним путевима у тунелима Стамболчић /Пале-Подграб/.

Због деминерских радова долази до повремених обустава на дионицама магистралног пута у Војковићима, у Улици Друге сарајевске бригаде-Крупац /Улица Равногорска/.

До повремене обуставе због радова долазиће на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Шћепан Поље од 8.00 до 16.00 часова.

На граничним прелазима јутрос нема задржавања.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити мало свјежије и облачно вријеме, са слабим падавинама, снијегом на планинама.

Врло слаб снијег падаће повремено на вишим планинама. До вечери ће падавине престати, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дневна температура ваздуха од четири до 10, на југу до 15, у вишим предјелима око два степена Целзијусова.

Дуваће слаб сјеверозападни вјетар, на југу умјерен до појачан.

Јутрос преовладава претежно облачно вријеме, понегдје са слабом кишом или росуљом, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница нула степени, Хан Пијесак два, Дринић, Соколац и Рудо четири, Мркоњић Град, Калиновик и Вишеград пет, Дрвар, Шипово, Рибник, Чемерно, Сребреница, Тузла, Сарајево, Фоча и Невесиње шест, Приједор, Нови Град, Бихаћ, Србац и Бијељина седам, Бањалука, Добој и Зеница осам, Билећа и Гацко девет, Требиње 10, Мостар 12 и Неум 13 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра киша, на планинама снијег Сутра киша, на планинама снијег
Српска богатија за 25 беба Српска богатија за 25 беба
У другом дијелу дана вјетровито и уз падавине У другом дијелу дана вјетровито и уз падавине
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    8h 29m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    5h 40m
    5
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    21h 26m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    19h 48m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    22h 2m
    5