Naš grad bogatiji za jednog stanovnika

18.11.2021. 08:56
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražio je 44 pacijenta.

Elektrodistribucija:

Pale: Za danas 18. 11. 2021. godine, planirani su radovi u TS 110/10/35 kV Pale organizovanih od strane preduzeća „Elektroprenos BiH“ i doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

- KO 10 kV Krivače, naselja: Luke, Krivače, Velike šume, Repca i Javor u periodu  od 8.00- 11.00 časova.

- KO 10 kV Intal, naselja: Intal stambene zgrade, Luke blok B, Ulica Mladena Todorovića, osnovna škola ''Srbija'' i sportski centar ''Olimp'' u periodu  od 11.30- 14.30 časova.

Višegrad: Za danas 18. 11. i 19. 11. 2021. godine planirani su radovi na 10 kV vodu Župa i doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00- 15.00 časova potrošačima u naseljima: Vlahovići, Gostilja i Dubovo.

Čajniče: Za danas 18. 11. 2021. godine planirani su radovi na 10 kV vodu Kapov Han – Sudići i doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00-14.00 časova naseljima: Kapov Han, Kobilići i Sudići.   

ViK  Istočno Sarajevo,

- JP „Vodovod i kanalizacija“ a.d. Pale je izdalo obavještenje da je došlo do zamućenja vode usljed obilnih padavina, te da se preporučuje preventivno prokuvavanje vode. Kako se rezervoar “Baba” vodom puni sa Jahorinskih vrela , molimo potrošače koji se snabdijevaju sa pomenutog rezervoara da se pridržavaju preporuka koje je izdalo JP „Vodovod i kanalizacija“ a.d. Pale.

Naselja koja se snabdijevaju sa rezervoara “Baba” su Miljevići, Petruše, Stanojevići, Kozarevići, Petrovići, Njegoševa ulica i dio ulice Srpskih ratnika, Zlatište, Trebevićka ulica i dio naselja Ivanići.

Preporučuje se preventivno prokuvavanje vode, posebno za malu djecu, stariju populaciju, bolesne i osetljive osobe. Kada mutnoća vode bude u zakonski propisanim granicama, potrošači će biti blagovremeno obaviješteni.

 Obilne padavine uzrokovale su zamućenje vode na izvoru Ljuštra, odnosno Grabski mlini, sa kojih se pitkom vodom napaja naselje Trnovo, pa se preporučuje preventivno prokuvavanje vodeKoncentracija rezidualnoga hlora je u adekvatnoj koncentraciji propisanoj Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti vode namjenjenoj za ljudsku upotrebu. Kada mutnoća vode bude u zakonski propisanim granicama, potrošači će biti blagovremeno obavješteni.

naselju Kijeva je 6. 11. 2021. godine došlo do pucanja glavnog transportnog cjevovoda DN 200 mm zbog čega je ovo naselje ostalo bez vodosnabdijevanja. Tokom dana, bez obzira na vremenske uslove, ekipe KP“Vodovod i kanalizacija“ su uspijele detektovati kvar na dionici od zahvatne građevine „Grabski mlini“ do mjesta Oglavak, odnosno na dionici kroz kanjon rijeke Željeznice. S obzirom na to da je teren nepristupačan, a rijeka trenutno nabujala, ekipe ViK-a nisu mogle pristupiti mjestu havarije na cjevovodu. Zbog navedenih razloga, nepristupačnosti terena i trenutnih nepogoda, te najavljenih novih padavina nismo u mogućnosti predvidjeti vrijeme otklanjanja kvara na transportnom cjevovodu.

 Potrošače se mole za strpljenje.

porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođene dvije djevojčice.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 12 pacijenata.

 

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 10 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice nisu imale intervencija u posljednja 24 časa.

Gusta magla jutros smanjuje vidljivost i usporava vožnju na području Mrkonjić Grada, Kneževa i Han Pijeska, mjestimične magle ima i na ostalim dionicama u kotlinama i duž riječnih tokova, a vozi se po pretežno vlažnim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Izmjene zbog radova su aktuelne na magistralnim putevima u tunelima Stambolčić /Pale-Podgrab/.

Zbog deminerskih radova dolazi do povremenih obustava na dionicama magistralnog puta u Vojkovićima, u Ulici Druge sarajevske brigade-Krupac /Ulica Ravnogorska/.

Do povremene obustave zbog radova dolaziće na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Šćepan Polje od 8.00 do 16.00 časova.

Na graničnim prelazima jutros nema zadržavanja.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti malo svježije i oblačno vrijeme, sa slabim padavinama, snijegom na planinama.

Vrlo slab snijeg padaće povremeno na višim planinama. Do večeri će padavine prestati, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha od četiri do 10, na jugu do 15, u višim predjelima oko dva stepena Celzijusova.

Duvaće slab sjeverozapadni vjetar, na jugu umjeren do pojačan.

Jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme, ponegdje sa slabom kišom ili rosuljom, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica nula stepeni, Han Pijesak dva, Drinić, Sokolac i Rudo četiri, Mrkonjić Grad, Kalinovik i Višegrad pet, Drvar, Šipovo, Ribnik, Čemerno, Srebrenica, Tuzla, Sarajevo, Foča i Nevesinje šest, Prijedor, Novi Grad, Bihać, Srbac i Bijeljina sedam, Banjaluka, Doboj i Zenica osam, Bileća i Gacko devet, Trebinje 10, Mostar 12 i Neum 13 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Naš grad jutros bogatiji za tri stanovnika Naš grad jutros bogatiji za tri stanovnika
Grad bogatiji za tri stanovnika Grad bogatiji za tri stanovnika
Sutra promjenljivo oblačno uz sunčane periode Sutra promjenljivo oblačno uz sunčane periode
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    12h 8m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    9h 37m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    8h 55m
    0
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    3h 51m
    0
  • Sjećanje na stradale – 25 godina od NATO bombardovanja RTS-a
    8h 19m
    0