Наш град богатији за пет становника

02.10.2024. 08:21
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођенa су четири дјечака и дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражила су 52 пацијента.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција Пале,

Због хитних радова на 10 kV воду Данила Ђокића доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 10.00 до 15.00 часова потрошачима у улицама Милана Шарца и Данила Ђокића.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођена је једна дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражило је 7 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 13 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа нису имале интервенција.

На већини путева у Републици Српској и ФБиХ саобраћај се одвија без застоја и посебних ограничења осим на дионицама на којима се изводе санациони радови, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

На магистралном путу Србац-Дервента измијене су због санације пута, као и на дионицама магистралног пута Милићи-Власеница и Власеница-Хан Пијесак.

Преко моста у Шепку, између Србије и Републике Српске, забрањен је саобраћај за возила чија највећа дозвољена маса прелази 40 тона, а осовинско оптерећење девет тона.

Из АМС-а напомињу да се током преласка моста, на мосту се истовремено могу наћи највише два теретна возила и то без путничких возила.

Измјене у саобраћају, због радова, су и на магистралном путу Доња Буковица-Вршани и Вршани-Бијељина, Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице, Гацко-Тјентиште у Саставцима, на подручју Хан Пијеска и Сокоца, Добро Поље-Миљевина, Саставци-Устипрача, Брод на Дрини-Хум, Градишка-Козарска Дубица, Теслић-Пођезера и на подручју Добоја гд‌је је у току изградња ауто-пута.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила изнад пет тона највеће дозвољене масе. Теретна возила преко тона преусмјеравају се на нови мост Братољуб у Братунцу и на граничном прелазу Рача, док аутобуси могу користити прелазу Шепак.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити претежно облачно, уз сунчане периоде, а понегд‌је на западу очекује се слаба киша.

Увече ће на западу и југу почети киша, која ће се у ноћи и до наредног јутра постепено ширити ка истоку и сјеверу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана биће вјетровито. У првом дијелу дана дуваће слаб вјетар, затим умјерен до јак јужних смјерова. На сјеверу вјетар ће остати слаб.

Дневна температура ваздуха биће од 20 до 26, у вишим пред‌јелима од 17 степени Целзијусових.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос је умјерено до претежно облачно.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Соколац, Рудо и Бјелашница шест, Вишеград и Хан Пијесак седам, Фоча, Сребреница и Гацко осам, Чемерно девет, Бијељина, Зворник, Билећа и Тузла 10, Приједор, Мркоњић Град Рубник, Србац, Калиновик, Сарајево и Дрвар 11, Бањалука, Добој, Требиње, Дринић, Кнежево и Ливно 12, Нови Град, Мраковица и Мостар 13, Неум 17, те Бихаћ 18 степени Целзијусових. 

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра облачно уз сунчане периоде Сутра облачно уз сунчане периоде
Град и јутрос богатији за дјевојчицу Град и јутрос богатији за дјевојчицу
Град јутрос богатији за дјевојчицу Град јутрос богатији за дјевојчицу
Најчитаније
  • Преминула дјевојчица Хелена Гавран - Почивај у миру, црвенокоса дјевојчице!
    15h 24m
    2
  • Божовић: Воља народа се не може никаквим притисцима спријечити
    20h 22m
    0
  • Куглоф
    12h 18m
    0
  • Интервју са др Игором Лукићем, кандидатом за градоначелника Источног Сарајева
    17h 18m
    17
  • Тежак судар ђачког аутобуса и аутомобила
    1h 52m
    0