Naš grad bogatiji za pet stanovnika

02.10.2024. 08:21
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođena su četiri dječaka i djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražila su 52 pacijenta.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija Pale,

Zbog hitnih radova na 10 kV vodu Danila Đokića doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 10.00 do 15.00 časova potrošačima u ulicama Milana Šarca i Danila Đokića.

U porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 7 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 13 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa nisu imale intervencija.

Na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH saobraćaj se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja osim na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Na magistralnom putu Srbac-Derventa izmijene su zbog sanacije puta, kao i na dionicama magistralnog puta Milići-Vlasenica i Vlasenica-Han Pijesak.

Preko mosta u Šepku, između Srbije i Republike Srpske, zabranjen je saobraćaj za vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 40 tona, a osovinsko opterećenje devet tona.

Iz AMS-a napominju da se tokom prelaska mosta, na mostu se istovremeno mogu naći najviše dva teretna vozila i to bez putničkih vozila.

Izmjene u saobraćaju, zbog radova, su i na magistralnom putu Donja Bukovica-Vršani i Vršani-Bijeljina, Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice, Gacko-Tjentište u Sastavcima, na području Han Pijeska i Sokoca, Dobro Polje-Miljevina, Sastavci-Ustiprača, Brod na Drini-Hum, Gradiška-Kozarska Dubica, Teslić-Pođezera i na području Doboja gd‌je je u toku izgradnja auto-puta.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila iznad pet tona najveće dozvoljene mase. Teretna vozila preko tona preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na graničnom prelazu Rača, dok autobusi mogu koristiti prelazu Šepak.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti pretežno oblačno, uz sunčane periode, a ponegd‌je na zapadu očekuje se slaba kiša.

Uveče će na zapadu i jugu početi kiša, koja će se u noći i do narednog jutra postepeno širiti ka istoku i sjeveru, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće vjetrovito. U prvom dijelu dana duvaće slab vjetar, zatim umjeren do jak južnih smjerova. Na sjeveru vjetar će ostati slab.

Dnevna temperatura vazduha biće od 20 do 26, u višim pred‌jelima od 17 stepeni Celzijusovih.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je umjereno do pretežno oblačno.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Sokolac, Rudo i Bjelašnica šest, Višegrad i Han Pijesak sedam, Foča, Srebrenica i Gacko osam, Čemerno devet, Bijeljina, Zvornik, Bileća i Tuzla 10, Prijedor, Mrkonjić Grad Rubnik, Srbac, Kalinovik, Sarajevo i Drvar 11, Banjaluka, Doboj, Trebinje, Drinić, Kneževo i Livno 12, Novi Grad, Mrakovica i Mostar 13, Neum 17, te Bihać 18 stepeni Celzijusovih. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra oblačno uz sunčane periode Sutra oblačno uz sunčane periode
Grad i jutros bogatiji za djevojčicu Grad i jutros bogatiji za djevojčicu
Grad jutros bogatiji za djevojčicu Grad jutros bogatiji za djevojčicu
Najčitanije
  • Preminula djevojčica Helena Gavran - Počivaj u miru, crvenokosa djevojčice!
    15h 26m
    2
  • Božović: Volja naroda se ne može nikakvim pritiscima spriječiti
    20h 24m
    0
  • Kuglof
    12h 20m
    0
  • Intervju sa dr Igorom Lukićem, kandidatom za gradonačelnika Istočnog Sarajeva
    17h 20m
    17
  • Težak sudar đačkog autobusa i automobila
    1h 54m
    0