Наш град богатији за три дјевојчице

05.04.2024. 08:36
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођене су три дјевојчице.

Љекарску интервенцију затражило је 35 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција,

Источно Ново Сарајево,

Због радова на 10 kV воду Булози, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 10.00 до 13.00 часова потрошачима у насељима Клек и Тврдимићи.

Фоча,

Због радова на 10 kV воду Јошаница, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 15.00 часова потрошачима у насељима Драгошевине, Мијаковићи, Хандићи, Доња и Горња Јошаница, Паунци, Филиповићи, те селима око Устиколине.

Због радова на 10 kV водoвима Завајт и Челебићи, доћи ће до привремених прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 16.00 часова потрошачима у насељима Челебићи Завајт, Мештревац, Саш, Златни Бор, Горња Драгочава и Драгочавски поток.

У породилишту болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођена је једна дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражило је 6 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 15 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа имале су неколико интервенција.

Соколац,

Од 11.30 до 13.00 часова у селу Млађ је горјела трава и ниско растиње. Пожар је угашен, а интервенисала су три ватрогасца са једним ватрогасним возилом.

Од 13.11 до 14.11 часова у Новом Селу је горјела трава. Пожар је угашен, а интервенисала су четири ватрогасца са два ватрогасна возила.

Од 17.00 до 18.20 часова у селу Чаварине је горјела трава и ниско растиње. Пожар је угашен, а интервенисала су три ватрогасца са једним возилом.

Од 17.05 до 17.25 часова је горјла трава на стадиону „Бара“. Пожар је угашен, а интервенисао је један ватрогасац са једним ватрогасним возилом.

Пале,

Од 20.15 до 21.00 час интервенција на гашењу контејнера у Улици српских ратника. Интервенисала су два ватрогасца са једним возилом, угашено.

Рогатица,

Од 11.00 до 13.00 часова у мјесту Матино Брдо горјела је трава и ниско растиње. Пожар је угашен, а интервенисала су два ватрогасца са једним возилом.

Од 21.00 до 21.30 часова у мјесту Стјенице гашен је контејнер. Угашено уз интервенцију два ватрогасца и једног возила.

Повољни временски услови погодују несметаном одвијању саобраћаја у Републици Српској и ФБиХ, а застоја и посебних ограничења нема, осим на дионицама гдје су у току радови, на којима привремена сигнализација регулише саобраћај.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске скрећу пажњу на могуће одроне на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина и возачима савјетују опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Због реконструкције магистралног пута на дионици Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим саобраћаја до краја године.

Ради бушачко-минерских радова данас ће привремено бити обустављен саобраћај на дионици магистралног пута Подроманија - Мокро - Сумбуловац - Рогоушићи - Доња Љубогошта на локалитету каменолома "Хан Дервента у времену од 12.00 до 16.00 часова, у трајању од два пута по пет до седам минута.

До повремене обуставе саобраћаја, због бушачко-минерских радова, долазиће на дионици магистралног пута Трново - Миљевина у кањону ријеке Бистрице између 7.00 и 16.00 часова.

У понедјељак, 8. априла, ступа на снагу забрана саобраћаја за возила чија највећа дозвољена маса прелази пет тона на дионици магистралног пута Каракај три - граница БиХ/Србије, односно преко моста на ријеци Дрини.

Забрана ће трајати до стварања услова за безбједно одвијање саобраћаја теретних возила који су тежине веће од пет тона, навели су из АМС.

У току су радови на магистралном путу у Сарајеву, на дијелу од Бистрика према Врацама, због чега се од 8.00 до 17.00 часова саобраћа једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

На граничним прелазима нема дужих задржавања за путничка возила.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити претежно сунчано и мало топлије вријеме уз малу до умјерену облачност.

Максимална температура ваздуха биће од 19 до 25, у вишим предјелима од 15 степени Целзијусових, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен вјетар промјенљивих смјерова.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Соколац један, Чемерно три, Билећа и Рудо четири, Хан Пијесак пет, Фоча, Мркоњић Град, Тузла и Зеница шест, Добој, Приједор, Нови Град, Рибник и Сарајево седам, Бањалука осам, Бијељина, Требиње и Бихаћ девет, Брчко 10, Неум 11 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра претежно облачно уз локалне пљускове Сутра претежно облачно уз локалне пљускове
Наш град богатији за два дјечака Наш град богатији за два дјечака
Сутра претежно сунчано и топлије Сутра претежно сунчано и топлије
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    21h 22m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    10h 35m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    10h 6m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    10h 29m
    0
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    6h 22m
    0