Naš grad bogatiji za tri djevojčice

05.04.2024. 08:36
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođene su tri djevojčice.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 35 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija,

Istočno Novo Sarajevo,

Zbog radova na 10 kV vodu Bulozi, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 10.00 do 13.00 časova potrošačima u naseljima Klek i Tvrdimići.

Foča,

Zbog radova na 10 kV vodu Jošanica, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 15.00 časova potrošačima u naseljima Dragoševine, Mijakovići, Handići, Donja i Gornja Jošanica, Paunci, Filipovići, te selima oko Ustikoline.

Zbog radova na 10 kV vodovima Zavajt i Čelebići, doći će do privremenih prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 16.00 časova potrošačima u naseljima Čelebići Zavajt, Meštrevac, Saš, Zlatni Bor, Gornja Dragočava i Dragočavski potok.

U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 6 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 15 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa imale su nekoliko intervencija.

Sokolac,

Od 11.30 do 13.00 časova u selu Mlađ je gorjela trava i nisko rastinje. Požar je ugašen, a intervenisala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom.

Od 13.11 do 14.11 časova u Novom Selu je gorjela trava. Požar je ugašen, a intervenisala su četiri vatrogasca sa dva vatrogasna vozila.

Od 17.00 do 18.20 časova u selu Čavarine je gorjela trava i nisko rastinje. Požar je ugašen, a intervenisala su tri vatrogasca sa jednim vozilom.

Od 17.05 do 17.25 časova je gorjla trava na stadionu „Bara“. Požar je ugašen, a intervenisao je jedan vatrogasac sa jednim vatrogasnim vozilom.

Pale,

Od 20.15 do 21.00 čas intervencija na gašenju kontejnera u Ulici srpskih ratnika. Intervenisala su dva vatrogasca sa jednim vozilom, ugašeno.

Rogatica,

Od 11.00 do 13.00 časova u mjestu Matino Brdo gorjela je trava i nisko rastinje. Požar je ugašen, a intervenisala su dva vatrogasca sa jednim vozilom.

Od 21.00 do 21.30 časova u mjestu Stjenice gašen je kontejner. Ugašeno uz intervenciju dva vatrogasca i jednog vozila.

Povoljni vremenski uslovi pogoduju nesmetanom odvijanju saobraćaja u Republici Srpskoj i FBiH, a zastoja i posebnih ograničenja nema, osim na dionicama gdje su u toku radovi, na kojima privremena signalizacija reguliše saobraćaj.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske skreću pažnju na moguće odrone na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina i vozačima savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta na dionici Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim saobraćaja do kraja godine.

Radi bušačko-minerskih radova danas će privremeno biti obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta Podromanija - Mokro - Sumbulovac - Rogoušići - Donja Ljubogošta na lokalitetu kamenoloma "Han Derventa u vremenu od 12.00 do 16.00 časova, u trajanju od dva puta po pet do sedam minuta.

Do povremene obustave saobraćaja, zbog bušačko-minerskih radova, dolaziće na dionici magistralnog puta Trnovo - Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice između 7.00 i 16.00 časova.

U ponedjeljak, 8. aprila, stupa na snagu zabrana saobraćaja za vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi pet tona na dionici magistralnog puta Karakaj tri - granica BiH/Srbije, odnosno preko mosta na rijeci Drini.

Zabrana će trajati do stvaranja uslova za bezbjedno odvijanje saobraćaja teretnih vozila koji su težine veće od pet tona, naveli su iz AMS.

U toku su radovi na magistralnom putu u Sarajevu, na dijelu od Bistrika prema Vracama, zbog čega se od 8.00 do 17.00 časova saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti pretežno sunčano i malo toplije vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Maksimalna temperatura vazduha biće od 19 do 25, u višim predjelima od 15 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren vjetar promjenljivih smjerova.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Sokolac jedan, Čemerno tri, Bileća i Rudo četiri, Han Pijesak pet, Foča, Mrkonjić Grad, Tuzla i Zenica šest, Doboj, Prijedor, Novi Grad, Ribnik i Sarajevo sedam, Banjaluka osam, Bijeljina, Trebinje i Bihać devet, Brčko 10, Neum 11 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra pretežno sunčano i toplije Sutra pretežno sunčano i toplije
Naš grad bogatiji za tri dječaka Naš grad bogatiji za tri dječaka
Danas promjenljivo, poslije podne ponegdje kiša Danas promjenljivo, poslije podne ponegdje kiša
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    19h 0m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    9h 58m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    18h 24m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    16h 39m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    18h 18m
    0