Наш град јутрос богатији за дјевојчицу и дјечака

10.02.2023. 08:32
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођени су дјечак и дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражило је 4пацијената.

Град уредно снабдијевен водом.

Због радова на 10 kV воду  Ново Село, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8:00 до 15:00 часова потрошачима у насељима: Кнежина, Палеж, Бабине, Врапци.

У породилишту болнице у Фочи у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 6 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 15 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа имале су једну интервенцију.

Источна Илиџа,

Интеревенција на гашењу димњака у Улици Филипа Вишњића. Пожар угашен, није било штете.

Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске упозорио је јутрос возаче на поледицу због ниске јутарње температуре и мјестимично клизаве коловозе на више путних праваца.

Екипе путне службе интервенишу на свим дионицама гдје је то неопходно, а возачима се савјетује да возе максимално опрезно, да вожњу прилагоде тренутним условима и стању на путевима и да на пут не крећу без зимске опреме.

Обустава саобраћаја данас ће у поподневним часовима бити на снази на дионици магистралног пута Рогоушићи-Пале на локалитету каменолома "Рогоушић".

Саобраћај ће бити обустављан од 13.00 до 16.00 часова, у трајању пет до седам минута у једном евентуално у два интервала.

Возачима се савјетује опрез на магистралном путу Ливно-Шуица гдје су учестали и изласци дивљих коња на коловоз.

Измјене у саобраћају су на мјестима извођења радова, на путним правцима Приједор-Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка-Нова Топола-Клашнице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, код Добоја гдје је у току градња ауто-пута, у тунелима Чиљеговићи на путу Лапишница-Љубогошта и Сијерачке стијене на путу Добро Поље-Миљевина.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик-Главичице, Фоча-Горажде у Филиповићима и Укрина-Горња Вијака.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

У Републици Српској и ФБиХ и данас ће бити хладно, али претежно сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност понегдје на западу и југоистоку.

Максимална температура ваздуха од минус један до четири, на југу до девет, у вишим предјелима од минус шест степени Целзијусових, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб и промјенљив вјетар, на југу слаба до умјерена бура.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава сунчано вријеме уз малу облачност, а по котлинама и уз ријечне токове има магле и ниских облака.

Најхладније јутрос се на Сокоцу гдје се температура ваздуха у 7.00 часова спустила 22 степена испод нуле, на Хан Пијеску је минус 15, у Дрвару минус 14, на Бјелашници минус 13, на Чемерну и у Сарајеву минус 12, на Иван Седлу, у Сребреници, Калиновику, Невесињу и Дринићу минус 11, а у Рудом, Тузли и Вишеграду минус 10 степени.

У Бијељини и Гацку јутрошња температура ваздуха је минус девет степени, у Зеници, Кнежеву и Бихаћу минус осам, на Мраковици, у Приједору, Новом Граду и Српцу минус седам, у Зворнику и Градачцу минус шест, у Мркоњић Гради и Шипову минус пет, у Рибнику минус четири, у Бањалуци минус три, у Требињу минус два, а један степен у Мостару и Неуму.

На Хан Пијеску висина снијега јутрос износи пола метра, на Чемерну 42 центиметра, на Сокоцу 21, у Калиновику 20, на Мраковици 15, у Кнежеву 10, у Гацку шест, у Дринићу пет, у Невесињу четири, у Сребреници три и у Мркоњић Граду два центиметра.

Коментари 0
Повезане вијести
Наш град јутрос богатији за двије дјевојчице Наш град јутрос богатији за двије дјевојчице
И данас нестабилно уз пљускове током поподнева И данас нестабилно уз пљускове током поподнева
„Бејби бум“ у породилишту Болнице "Србија" „Бејби бум“ у породилишту Болнице "Србија"
Најчитаније
  • Сарајевско-романијски корпус - сами против свих (ФОТО)
    20h 32m
    6
  • Отворено Народно позориште Источно Сарајево (ФОТО)
    8h 29m
    8
  • Гeнерална скупштина УН усвојила резолуцију о Сребреници!
    12h 11m
    7
  • Егзотична пилетина у сосу
    20h 48m
    0
  • Мајдов има специјалну поруку након освајања сребра
    16h 48m
    2