Наш град јутрос богатији за два становника

18.03.2024. 08:36
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођени су дјевојчица и дјечак.

Љекарску интервенцију затражило је 14 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција:

Пале,

Због радова на дијелу 10 kV вода Тилава доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 9.00 до 15.00 часова потрошачима у насељима Луке и Павловац (Требевић).

Због радова у ТС 10/0,4 kV Универзитетска 1, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.45 до 9.15 часова потрошачима у улици Универзизетска (зграде  Мајнекс, Велтинг, Сканија, продавница Оногошт, Очна ординаија др Лала Чеклић).

Због радова у ТС 10/0,4 kV Луке 2 – ТС 2, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 13.15 до 14.30 часова потрошачима у дијеловима улица: Михајла Пупина, Београдска, Јована Дучића, Српских ратника и Хајдук Вељкова.

Због радова у ТС 10/0,4 kV Универзитетска 2, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 9.45 до 11.00 часова потрошачима у улицама Универзизетска (дио) и Алексе Шантића (дио).

Због радова у трафостаници 35/10 kV Коран,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије према следећем распореду:

·         10 kV Требевић, у периоду од 8:00 до 8:30 часова потрошачима у насељима: Горње Пале, Јелашје, Беговина, Влаховићи, Дворишта, водовод Бистрица, Јасик, Мунићи, Челина, Довлићи, Брус и УКТ Релеј Требевић,  те трафостанице:  ”Којић”, ”Бетонара Коран” и ”ФНЕ Градина”.

·         10 kV Стамболчић, у периоду од 8:30 до 9:00 часова потрошачима у насељима:Кременита брда, Јахорински поток, локалитет Гондола-Равна Планина, касарна ”Коран” и фирма ”Мраз” ДОО Пале.

·         10 kV Коран 1, у периоду од 9:00 до 09:30 часова потрошачима у улицама Јована Цвијића и Симе Матавуља,  те ”ФНЕ Сантинг 1 и 2”.

У породилишту болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођен је дјечак.

Љекарску интервенцију затражила су 22 пацијента.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 15 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа имале су неколико интервенција.

Пале,

Интервенција у времену од 8.10 до 9.40 часова на гашењу куће на подручју Јахорине. Пожар је угашен, а интервенисала су два ватрогасца са 1 ватрогасним возилом.

Вишеград,

У времену од 14.30 до 15.14 часова једна интервенција на гашењу мотора аутомобила.

У Републици Српској и ФБиХ коловози су претежно суви, а на дионицама у усјецима повећана је опасност од одрона, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Саобраћај се јутрос у Републици Српској и ФБиХ одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона, а у котлинама и дуж ријечних токова мјестимично је смањена видљивост због магле.

Због густе магле видљивост је смањена на дионици ауто-пута Зеница - Сарајево.

Возачима из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске савјетују максимално опрезну вожњу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

На дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина саобраћај је обустављен због рушења тунелске цијеви.

Путничка и теретна возила носивости до 20 тона користе алтернативни правац Трново - Гребак - Устиколина - Фоча, а путничка возила, као и теретна носивости до 12 тона могу користити и правац Сарајево - Рогатица - Устипрача - Горажде - Фоча.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци - Устипрача саобраћа се једном саобраћајном траком, а саобраћај регулише привремено постављена саобраћајна сигнализација.

На мосту је забрањен саобраћај за возила чија је дозвољена маса већа од 12 тона.

На дионици Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим саобраћаја због реконструкције магистралног пута.

На тој дионици забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Саобраћај је привремено обустављен на магистралном путу Сарајево - Фоча, дионица Трново - Миљевина у кањону ријеке Бистрице у периоду између 7.00 и 16.00 часова у трајању два пута по пет до седам минута.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

У Републици Српској и Федерацији БиХ прије подне биће топло и промјенљиво облачно вријеме уз сунчане периоде, док ће од средине дана наоблачење са сјеверозапада донијети кишу, пљускове и грмљавину, а на планинама сусњежицу и снијег.

Увече и током ноћи киша ће се проширити ка југу и истоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Максимална температура ваздуха од 14 на истоку до 20 на југу, у вишим предјелима девет степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен вјетар промјенљивих смјерова.

Температура ваздуха изумјерена у 7.00 часова: Гацко и Калиновик нула, Соколац и Хан Пијесак један, Сребреница и Чемерно два, Билећа и Шипово три, Бијељина, Фоча, Сарајево и Тузла четири, Бањалука, Добој, Дринић, Кнежево, Мркоњић Град, Нови Град, Рибник, Рудо и Зеница пет, Приједор, Вишеград и Брчко шест, Требиње и Бихаћ седам, те Неум 12 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра нестабилно са кишом, могућа појава града Сутра нестабилно са кишом, могућа појава града
Српска богатија за 25 беба Српска богатија за 25 беба
Претежно облачно и нестабилно Претежно облачно и нестабилно
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    14h 5m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    13h 0m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    7h 48m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    8h 54m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    17h 22m
    0