Наш град јутрос богатији за једног становника

20.09.2021. 09:03
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођен је један дјечак.

Љекарску интервенцију затражила су 21 пацијента.

Електродистрибуција:

Соколац: Квар на далеководу Ауто-база,  од 20.00 часова, без напона 5 трафо станица.

Пале: За данас  20. 9. 2021. године планирани су радови на 10 kV воду Прача и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 – 14.00 часова потрошачима у насељу Прача.

За данас су планирани  радови и на 10 kV воду Компес и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 -14.00 часова потрошачима у насељима Горњи и Доњи Прибањ.

Рудо: За данас 20. 9. 2021. године планирани су радови на 10 kV воду Стргачина и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 7.00 – 19.00 часова дијелу потрошача у Росуљама и Лазовићима, као и у насељима : Попов До, Косовићи, Дорићи, Соколовићи, Гаочићи, Полимље, Мрсово, Бишевићи, Сетихово, Равно Сетихово, Гривин, Омачина, Горња и Доња Стрмица, Ковјоц, Арбанаси, Грабовик, Бјељевина, Зарбовина, Пазаље, Подаврело, Радожеље и Хунковићи.  

Саопштење КП "Водовод и канализација" а.д. Источно Сарајево:

Распоред редукције воде за данас 20. септембар, за становнике општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево.

ЗАТВАРАЊЕ од 6:00 до 14:00 часова - насеља: Војковићи, Крупац и дио насеља од кружног тока према Тилави до насеља Враце (улице: дио Војводе Радомира Путника , насеље Прљево Брдо, Јована Рашковића, дио Озренске).

ЗАТВАРАЊЕ од 14:00 до 22:00 часа - насеља: Топлик од чесме у Топлику према ЕТФ-у, улице: Ђуре Јакшића,дио Цара Душана, дио Цара Лазара, Карађорђева, дио Николе Тесле, Бранка Радичевића, Младичка и Бојовића улица, Прве Сарајевске бригаде, дио Спасовданске улице (од раскрснице са улицом Стефана Немање до кафе „Арта“), дио Хиландарске улице (од раскрснице Прве Сарајевске Бригаде до раскрснице са улицом Моме Капора) и дио Дечанске улице (од кружног тока до објекта „Зеленара“).

ЗАТВАРАЊЕ од 22:00 до 6:00 часова - насеља: Добриња И, улица Василија Грђића, и Павловац (улице: Филипа Вишњића, Павловића, Зорана Боровине, Грабска, Гатачка и дио Касиндолског батаљона од броја 17 до броја 83-непарни бројеви), насеље Кула (од семафора ка улици Меше Селимовића и Отаџбинска), Книнска улица и дио улице Цара Душана.

ЗАТВАРАЊЕ ОД 9:00 до 16:00: насеље Добриња ИВ, насеље Старосједилаца и улица Иве Андрића.

Остала насеља која нису поменута, због смањеног притиска у мрежи ће периодично бити у одређеној редукцији.

Из КП "Водовод и канализација" а.д. Источно Сарајево моле грађане за разумијевање и да воду троше рационално.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођене  су двије дјевојчице и један дјечак.

Љекарску интервенцију затражило је 62 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 21 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице нису имале интервенцију у посљедња 24 часа.

У Републици Српској и ФБиХ вози се по претежно мокрим и клизавим коловозима, осим на крајњем југу, док су на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина учестали одрони земље и камења на коловоз.

Возачима из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске савјетују опрезнију вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

С обзиром да је ријеч о веома фреквентном путном правцу, возаче из АМС моле да возе максимално опрезно и спорије, те да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због радова у тунелу "Каловита брда" на магистралном путу Љубогошта - Пале, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини - гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На дионици магистралног пута, на локалитету мјеста Војковићи, у Улици 2. Сарајевске бригаде – Крупац /Улица Равногорска/, у времену од 8.15 до 15.00 часова, због деминерских радова повремене су обуставе саобраћаја у интервалима од 30 минута, а 10 минута се возила пропуштају.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно вријеме, мјестимично са кишом и температуром од 16 до 23, на југу до 26 степени Целзијусових.

Ујутро и прије подне на сјеверозападу, западу и југу биће облачно, мјестимично са кишом или пљусковима, а киша је могућа и у централном појасу и на истоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана и послије подне на сјеверу облачно, мјестимично са кишом, а локално и нестабилно са пљусковима од централних предјела ка истоку и југу.

Увече углавном уз промјенљиву облачност и понегдје слабу кишу.

Дуваће слаб до умјерен сјеверозападни, у Херцеговини југозападни вјетар, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница осам, Бихаћ 11, Хан Пијесак и Градачац 12, Приједор, Добој, Соколац и Дрвар 13, Бањалука, Бијељина, Мркоњић Град, Чемерно, Иван-седло и Ливно 14, Сребреница, Сарајево и Тузла 15, Невесиње, Гацко, Вишеград, Зворник и Зеница 16, Билећа 17, Требиње 18, Мостар 19, те Неум 23 степена Целзијусова.

Коментари 0
Повезане вијести
Град богатији за три становника Град богатији за три становника
Сутра претежно облачно са слабим пљусковима Сутра претежно облачно са слабим пљусковима
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    23h 43m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    21h 18m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    7h 17m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    5h 44m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    7h 36m
    0