Naš grad jutros bogatiji za jednog stanovnika

20.09.2021. 09:03
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođen je jedan dječak.

Ljekarsku intervenciju zatražila su 21 pacijenta.

Elektrodistribucija:

Sokolac: Kvar na dalekovodu Auto-baza,  od 20.00 časova, bez napona 5 trafo stanica.

Pale: Za danas  20. 9. 2021. godine planirani su radovi na 10 kV vodu Prača i doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 – 14.00 časova potrošačima u naselju Prača.

Za danas su planirani  radovi i na 10 kV vodu Kompes i doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 -14.00 časova potrošačima u naseljima Gornji i Donji Pribanj.

Rudo: Za danas 20. 9. 2021. godine planirani su radovi na 10 kV vodu Strgačina i doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 7.00 – 19.00 časova dijelu potrošača u Rosuljama i Lazovićima, kao i u naseljima : Popov Do, Kosovići, Dorići, Sokolovići, Gaočići, Polimlje, Mrsovo, Biševići, Setihovo, Ravno Setihovo, Grivin, Omačina, Gornja i Donja Strmica, Kovjoc, Arbanasi, Grabovik, Bjeljevina, Zarbovina, Pazalje, Podavrelo, Radoželje i Hunkovići.  

Saopštenje KP "Vodovod i kanalizacija" a.d. Istočno Sarajevo:

Raspored redukcije vode za danas 20. septembar, za stanovnike opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

ZATVARANjE od 6:00 do 14:00 časova - naselja: Vojkovići, Krupac i dio naselja od kružnog toka prema Tilavi do naselja Vrace (ulice: dio Vojvode Radomira Putnika , naselje Prljevo Brdo, Jovana Raškovića, dio Ozrenske).

ZATVARANjE od 14:00 do 22:00 časa - naselja: Toplik od česme u Topliku prema ETF-u, ulice: Đure Jakšića,dio Cara Dušana, dio Cara Lazara, Karađorđeva, dio Nikole Tesle, Branka Radičevića, Mladička i Bojovića ulica, Prve Sarajevske brigade, dio Spasovdanske ulice (od raskrsnice sa ulicom Stefana Nemanje do kafe „Arta“), dio Hilandarske ulice (od raskrsnice Prve Sarajevske Brigade do raskrsnice sa ulicom Mome Kapora) i dio Dečanske ulice (od kružnog toka do objekta „Zelenara“).

ZATVARANjE od 22:00 do 6:00 časova - naselja: Dobrinja I, ulica Vasilija Grđića, i Pavlovac (ulice: Filipa Višnjića, Pavlovića, Zorana Borovine, Grabska, Gatačka i dio Kasindolskog bataljona od broja 17 do broja 83-neparni brojevi), naselje Kula (od semafora ka ulici Meše Selimovića i Otadžbinska), Kninska ulica i dio ulice Cara Dušana.

ZATVARANjE OD 9:00 do 16:00: naselje Dobrinja IV, naselje Starosjedilaca i ulica Ive Andrića.

Ostala naselja koja nisu pomenuta, zbog smanjenog pritiska u mreži će periodično biti u određenoj redukciji.

Iz KP "Vodovod i kanalizacija" a.d. Istočno Sarajevo mole građane za razumijevanje i da vodu troše racionalno.

porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođene  su dvije djevojčice i jedan dječak.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 62 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 21 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice nisu imale intervenciju u posljednja 24 časa.

U Republici Srpskoj i FBiH vozi se po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, osim na krajnjem jugu, dok su na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina učestali odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Vozačima iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

S obzirom da je riječ o veoma frekventnom putnom pravcu, vozače iz AMS mole da voze maksimalno oprezno i sporije, te da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog radova u tunelu "Kalovita brda" na magistralnom putu Ljubogošta - Pale, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini - granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na dionici magistralnog puta, na lokalitetu mjesta Vojkovići, u Ulici 2. Sarajevske brigade – Krupac /Ulica Ravnogorska/, u vremenu od 8.15 do 15.00 časova, zbog deminerskih radova povremene su obustave saobraćaja u intervalima od 30 minuta, a 10 minuta se vozila propuštaju.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno vrijeme, mjestimično sa kišom i temperaturom od 16 do 23, na jugu do 26 stepeni Celzijusovih.

Ujutro i prije podne na sjeverozapadu, zapadu i jugu biće oblačno, mjestimično sa kišom ili pljuskovima, a kiša je moguća i u centralnom pojasu i na istoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana i poslije podne na sjeveru oblačno, mjestimično sa kišom, a lokalno i nestabilno sa pljuskovima od centralnih predjela ka istoku i jugu.

Uveče uglavnom uz promjenljivu oblačnost i ponegdje slabu kišu.

Duvaće slab do umjeren sjeverozapadni, u Hercegovini jugozapadni vjetar, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica osam, Bihać 11, Han Pijesak i Gradačac 12, Prijedor, Doboj, Sokolac i Drvar 13, Banjaluka, Bijeljina, Mrkonjić Grad, Čemerno, Ivan-sedlo i Livno 14, Srebrenica, Sarajevo i Tuzla 15, Nevesinje, Gacko, Višegrad, Zvornik i Zenica 16, Bileća 17, Trebinje 18, Mostar 19, te Neum 23 stepena Celzijusova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Danas kiša u većini krajeva Danas kiša u većini krajeva
Naš grad jutros bogatiji za tri stanovnika Naš grad jutros bogatiji za tri stanovnika
Grad bogatiji za tri stanovnika Grad bogatiji za tri stanovnika
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    8h 24m
    0
  • Krađa u Palama
    6h 42m
    0
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    21h 1m
    2
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    3h 9m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    5h 57m
    0