Наш град јутрос богатији за три становника

03.10.2024. 08:34
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођенe су три дјевојчице.

Љекарску интервенцију затражило је 46 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција Пале,

Источни Стари Град,

Због хитних радова на 10 kV воду Булози доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 9.00 до 14.00 часова потрошачима у насељима: Булози, Доњи Булози и потрошачу код Нешковић бензинске пумпе.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 19 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 11 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа нису имале интервенција.

Претежно мокар коловоз, мјестимично смањена видљивост због магле по котлинама, те повећана опасност од одрона на дионицама у усјецима, карактеришу стање већине путева у Републици Српској и ФБиХ, због чега је неопходна максимално опрезна вожња, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Додатан опрез савјетује се на дионицама на којима се изводе санациони радови, гд‌је је саобраћај реглисан привременом сигнализацијом.

На магистралном путу Србац-Дервента измијене су због санације пута, као и на дионицама магистралног пута Милићи-Власеница и Власеница-Хан Пијесак.

Преко моста у Шепку, између Србије и Републике Српске, забрањен је саобраћај за возила чија највећа дозвољена маса прелази 40 тона, а осовинско оптерећење девет тона.

Из АМС-а напомињу да се током преласка моста, на мосту се истовремено могу наћи највише два теретна возила и то без путничких возила.

Измјене у саобраћају, због радова, су и на магистралном путу Доња Буковица-Вршани и Вршани-Бијељина, Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице, Гацко-Тјентиште у Саставцима, на подручју Хан Пијеска и Сокоца, Добро Поље-Миљевина, Саставци-Устипрача, Брод на Дрини-Хум, Градишка-Козарска Дубица, Теслић-Пођезера и на подручју Добоја гд‌је је у току изградња ауто-пута.

Због радова у тунелима "Цера три", "Строгоник", те "Пасјаци" и "Хамшил" измјене су на магистралном путу Бродар-Вишеград, као и у тунелу "Котва два" на дионици Међеђа-Бродар.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила изнад пет тона највеће дозвољене масе. Теретна возила преко тона преусмјеравају се на нови мост Братољуб у Братунцу и на граничном прелазу Рача, док аутобуси могу користити прелазу Шепак.

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити облачно, вјетровито и свјежије са кишом, а пљускова са грмљавином очекују се у Херцеговини.

Обилнија киша падаће на западу, а касније током вечери и на југу. Најмање падавина очекује се на крајњем истоку и сјевероистоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен вјетар на сјеверу, на ударе појачан сјеверних смјерова. У Херцеговини, на југу Крајине и истоку вјетар ће бити умјерен до јак, а на ударе и појачан југо.

Дневна температура ваздуха биће од 15 на западу до 22 на истоку и крајењем југу, у вишим пред‌јелима од 11 степени Целзијусових.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос је облачно са мјестимичном кишом.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница осам, Дринић, Кнежево и Хан Пијесак 11, Соколац, Мраковица, Рудо, Бихаћ и Дрвар 12, Приједор, Фоча, Мркоњић Град, Нови Град, Чемерно, Гацко и Рибник 13, Бањалука, Бијељина, Добој, Сребреница, Калиновик и Зеница 14, Требиње, Зворник, Билећа и Тузла 15, Сарајево 16, Ливно и Мостар 17, Широки Бријег 18, те Неум 22 степена Целзијусова.

У протекла 24 часа у Приједору је пао 31 литар кише по метру квадратном, у Новом Граду 24, у Дринићу 17, на Мраковици 12 и у Бањалуци осам.

Шест литара кише по метру квадратном пало је у Рибнику и на Чемерну, пет у Требињу, четири у Мркоњић Граду, три у Бијељини, два у Зворнику, Кнежеву, Гацку и Билећи, те један у Добоју.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра облачно са кишом Сутра облачно са кишом
Наш град богатији за пет становника Наш град богатији за пет становника
Сутра облачно уз сунчане периоде Сутра облачно уз сунчане периоде
Најчитаније
  • Хавана - торта над тортама
    4h 15m
    1
  • Ученик (13) претучен у основној школи: "Сина ми је песницама ударао отац његовог вршњака"
    19h 33m
    2
  • Заборављени коријени: Манастир Липље - Теслић (ВИДЕО)
    3h 23m
    0
  • Детаљи несреће на Златибору: Дјечак се утопио на базену
    17h 24m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    20h 5m
    0