Naš grad jutros bogatiji za tri stanovnika

03.10.2024. 08:34
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođene su tri djevojčice.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 46 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija Pale,

Istočni Stari Grad,

Zbog hitnih radova na 10 kV vodu Bulozi doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 9.00 do 14.00 časova potrošačima u naseljima: Bulozi, Donji Bulozi i potrošaču kod Nešković benzinske pumpe.

U porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 19 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 11 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa nisu imale intervencija.

Pretežno mokar kolovoz, mjestimično smanjena vidljivost zbog magle po kotlinama, te povećana opasnost od odrona na dionicama u usjecima, karakterišu stanje većine puteva u Republici Srpskoj i FBiH, zbog čega je neophodna maksimalno oprezna vožnja, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Dodatan oprez savjetuje se na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, gd‌je je saobraćaj reglisan privremenom signalizacijom.

Na magistralnom putu Srbac-Derventa izmijene su zbog sanacije puta, kao i na dionicama magistralnog puta Milići-Vlasenica i Vlasenica-Han Pijesak.

Preko mosta u Šepku, između Srbije i Republike Srpske, zabranjen je saobraćaj za vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 40 tona, a osovinsko opterećenje devet tona.

Iz AMS-a napominju da se tokom prelaska mosta, na mostu se istovremeno mogu naći najviše dva teretna vozila i to bez putničkih vozila.

Izmjene u saobraćaju, zbog radova, su i na magistralnom putu Donja Bukovica-Vršani i Vršani-Bijeljina, Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice, Gacko-Tjentište u Sastavcima, na području Han Pijeska i Sokoca, Dobro Polje-Miljevina, Sastavci-Ustiprača, Brod na Drini-Hum, Gradiška-Kozarska Dubica, Teslić-Pođezera i na području Doboja gd‌je je u toku izgradnja auto-puta.

Zbog radova u tunelima "Cera tri", "Strogonik", te "Pasjaci" i "Hamšil" izmjene su na magistralnom putu Brodar-Višegrad, kao i u tunelu "Kotva dva" na dionici Međeđa-Brodar.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila iznad pet tona najveće dozvoljene mase. Teretna vozila preko tona preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na graničnom prelazu Rača, dok autobusi mogu koristiti prelazu Šepak.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti oblačno, vjetrovito i svježije sa kišom, a pljuskova sa grmljavinom očekuju se u Hercegovini.

Obilnija kiša padaće na zapadu, a kasnije tokom večeri i na jugu. Najmanje padavina očekuje se na krajnjem istoku i sjeveroistoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren vjetar na sjeveru, na udare pojačan sjevernih smjerova. U Hercegovini, na jugu Krajine i istoku vjetar će biti umjeren do jak, a na udare i pojačan jugo.

Dnevna temperatura vazduha biće od 15 na zapadu do 22 na istoku i krajenjem jugu, u višim pred‌jelima od 11 stepeni Celzijusovih.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je oblačno sa mjestimičnom kišom.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica osam, Drinić, Kneževo i Han Pijesak 11, Sokolac, Mrakovica, Rudo, Bihać i Drvar 12, Prijedor, Foča, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Čemerno, Gacko i Ribnik 13, Banjaluka, Bijeljina, Doboj, Srebrenica, Kalinovik i Zenica 14, Trebinje, Zvornik, Bileća i Tuzla 15, Sarajevo 16, Livno i Mostar 17, Široki Brijeg 18, te Neum 22 stepena Celzijusova.

U protekla 24 časa u Prijedoru je pao 31 litar kiše po metru kvadratnom, u Novom Gradu 24, u Driniću 17, na Mrakovici 12 i u Banjaluci osam.

Šest litara kiše po metru kvadratnom palo je u Ribniku i na Čemernu, pet u Trebinju, četiri u Mrkonjić Gradu, tri u Bijeljini, dva u Zvorniku, Kneževu, Gacku i Bileći, te jedan u Doboju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra oblačno sa kišom Sutra oblačno sa kišom
Naš grad bogatiji za pet stanovnika Naš grad bogatiji za pet stanovnika
Sutra oblačno uz sunčane periode Sutra oblačno uz sunčane periode
Najčitanije
  • Havana - torta nad tortama
    4h 15m
    1
  • Učenik (13) pretučen u osnovnoj školi: "Sina mi je pesnicama udarao otac njegovog vršnjaka"
    19h 33m
    2
  • Zaboravljeni korijeni: Manastir Liplje - Teslić (VIDEO)
    3h 23m
    0
  • Detalji nesreće na Zlatiboru: Dječak se utopio na bazenu
    17h 24m
    0
  • Zemljotres u BiH
    20h 5m
    0