Наша Ица иде на операцију - Данас се сви помолимо за њу!

25.03.2020. 12:35
1

Сва дјеца из Републике Српске, која се трентуно налазе на лијечењу или медицинском испитивању у иностранству, по одлукама Фонда солидарности Републике Српске, су у стабилном стању, примају терапије и њихово лијечење није доведено у питање. Потврдила је то за "Српскаинфо" др Јасминка Вучковић, директорка Фонда солидарости за лијечење деце из Републике Српске у иностранству.

 Она је прецизирала да су све одлуке о продужењу лијечења или о новим процедурама усвојене на вријеме, јер Управни одбор Фонда ради редовно, иако због новонастале ситуације не може одржавати сједнице, него се одлуке доносе електронским путем.

 Тако је продужено и лијечење малој Ивани Бјелогрлић из Источног Сарајева, која се бори са карциномом. Ивана ће ускоро из једне клинике у Паризу бити пребачена у другу, такође престижну паришку клинику, гдје ће бити оперисана.

 Новац за лијечење је одобрен и за дјечака, којем је ће у Београду бити обављена траснплантација коштане сржи.

 - Сада смо све своје снаге усмјерили на то да дјеци која тек треба да отпутују на лијечење, или дјеци која се враћају са лијечење, у новонасталој ситуацији омогућимо да безбједно стигну на одредиште. Њихово здравље и безбједност нам је увијек на првом мјесту, а поготово сада, јер су ова дјеца нарочито осјетљивог здравља - рекла је Јасинка Вучковић.

 На групи “Помозимо Ици Лавици“ објављено је да ће Ивана бити хоспитализована, а ако све буде у реду, услиједиће операција. 

 - Првобитно је планирана само операција јетре, како би се уклонио дио који је био захваћен метастазама, међутим биће изведена и операција на плућима - објављено је у овој групи. 

 Додаје се да је предвиђено трајање операције  6 часова.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  STANUSA 26.03.2020. 12:46
  POMOZI BOZE
Повезане вијести
Нина Бјелогрлић: Храбрим корацима настављамо даље
Ица Лавица се вратила кући!
ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ Грађани више од 62.000 пута позвали број за помоћ маленој Ивани
Најчитаније
 • Покушај убиства у Сокоцу
  19.10.2020
  0
 • Коме је подметнута ауто-бомба у Сокоцу
  19.10.2020
  0
 • Обавезне маске на отвореном, забрана окупљања више од 10 особа
  20.10.2020
  11
 • Влада Српске смијенила Марка Кубатлију
  20.10.2020
  10
 • Пале: Пооштрене мјере с циљем заштите од вируса корона
  19.10.2020
  6