Настава путем ТВ преноса

17.03.2020. 08:49
0
ИЗВОР: Srna

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организоваће од данас наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученике од првог до деветог разреда основних школа у Српској.

- Основни циљ организовања овог вида наставе за ученике основне школе, осим бриге за њихово здравље и безбједност, јесте намјера да предузмемо све да се ученицима омогући континуитет у учењу и раду и тако им помогнемо да лакше преброде прекид наставе, те да буду што спремнији за њен наставак када дође вријеме за то - саопштено је из Министарства просвјете и културе Српске.

За ученике прве и друге тријаде /од првог до петог разреда/ настава на даљину биће емитована у трајању од три часа са почетком у 9.10 часова сваким радним даном, према претходно утврђеном распореду по предметима и разредима.

Предметна настава од шестог до деветог разреда биће емитована у термину од 12.30 часова, према претходно утврђеном распореду за сваки предмет. Овим видом наставе неће бити обухваћени наставни предмети физичко васпитање, ликовна култура, музичка култура и демократија и људска права.

У саопштењу се напомиње да ће овај вид наставе подразумијевати смјернице и инструкције за савладавање градива према наставним плановима и програмима за сваки појединачни предмет, те задатке за самостално рјешавање и примјере корисне за процес учења.

Сви снимљени наставни садржаји биће стално доступни на званичној веб-страници РТРС /www.rtrs.tv/, што значи и доступни ученицима који пропусте њихово емитовање у редовним терминима од 9.10 часова, односно од 12.30 часова.

У саопштењу се наводи да је у току припрема других видова комуникације и интеракције ученика са наставницима разредне и предметне наставе, а с циљем помоћи ученицима и што лакшег и ефикаснијег превазилажења ситуације у којој није могуће организовати редован васпитно-образовни процес.

У саопштењу се додаје да ће о овим и другим важним појединостима, које ће пратити овај вид наставе, све школе, као и јавност бити благовремено информисани, како путем јавног радио-телевизијског система тако и путем других електронских медија.

Када је ријеч о надокнади наставе у средњим школама у Републици Српској, она ће бити организована у складу са могућностима и околностима које диктира актуелна ситуација у вези са појавом и ширењем вируса корона у Републици Српској, истиче се у саопштењу.

- Свакако ћемо настојати да надокнаду успоставимо на најбољи могући начин, водећи рачуна о квалитету наставе, важности континуитета у стицању знања и вјештина путем редовног васпитно-образовног процеса и исхода учења- навели су из Министарства просвјете и културе.

Настава за први разред на распореду је од 9.10 до 9.40 часова, други од 9.40 до 10.10 часова, трећи 10.10 до 10.40 часова, четврти од 10.40 до 11.10 часова, те пети од 11.10 до 11.40 часова.

Распоред извођења наставе за шести разред је од 12.30 до 12.50 часова, седми од 12.50 до 13.10, осми од 13.10 до 13.30, те девети од 13.30 до 13.50 часова.

У саопштењу је наведен и седмични распоред извођења наставе у разредној настави и распоред извођења наставе у предметној настави.

Коментари 0
Повезане вијести
Бањалучанки двије године затвора: Сипала помоћнику директора отров у кафу Бањалучанки двије године затвора: Сипала помоћнику директора отров у кафу
Окончано суђење: Оптужена кроз сузе тврди да није имала намјеру убити шефицу Окончано суђење: Оптужена кроз сузе тврди да није имала намјеру убити шефицу
Инспекторица шефицу тровала „мравоцидом“ јер није добила жељену позицију Инспекторица шефицу тровала „мравоцидом“ јер није добила жељену позицију
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    12h 17m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    15h 41m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    11h 10m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    2h 47m
    0
  • Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО)
    14h 2m
    0