Настава за основце завршава се 8. јуна

05.05.2021. 09:38
0
ИЗВОР: Глас Српске

Настава у већини основних школа у Српској завршава се 8. јуна, јер су ове године раније испунили фонд часова, у односу на претходне када су дане пропуштене због тестирања и разних прослава морали да надокнађују.

Предсједник Актива директора основних школа бањалучке регије Мирослав Попржен каже да 180 наставних дана се рачуна од почетка школске године и кад чим се испуни тај план школска година може да се заврши за све основце, осим за деветаке, који се са школом поздрављају десет дана раније.

- Настава у бањалучким основним школама завршава се 8. јуна, осим у једној која ће радити дан више, због надокнаде часова. Ђаци су ранијих година због надокнада знали ићи и по десетак дана дуже у школу - казао је Попржен. 

Ове године у односу на претходне, 180 школских дана раније ће намирити и основци са подручја Прњавора, Српца, Лакташа и Градишке, јер према ријечима предсједник тог актив Радослава Савановића ништа неће морати да  надокнађују. 

- Ове године неће бити експерименталне мале матуре и одмах смо у плусу четири дана, која бисмо требали надокнађивати. Такође, школска слава Свети Саве и дан школе смо водили као нерадне дане, али с обзиром на епидемиолошку ситуацију ове године смо те датуме обиљежили на мало другачији начин, уз наставу - објаснио је Савановић.

Према Правилнику о школском календару за основне школе за школску 2020/2021. годину, настава  у  другом  полугодишту  завршава се најкасније 18. јуна 2021. године, док се за ученике завршног разреда основне школе настава завршава најкасније 4. јуна.

Кад су у питању средње школе, предсједник Актива директора средњих школа бањалучке регије Љубан Бајић каже да неће бити неких измјена у односу на школски календаре, те да се настава за средњошколце ове године завршава 8. јуна, односно за матуранте 11. маја.

Коментари 0
Повезане вијести
Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
Годишњица срамне арбитраже за Добрињу Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
Хоће ли се ускоро мијењати цијене горива у Српској? Хоће ли се ускоро мијењати цијене горива у Српској?
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    18h 56m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    16h 25m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    10h 39m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    15h 43m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    6h 51m
    0