Nastava za osnovce završava se 8. juna

05.05.2021. 09:38
0
IZVOR: Glas Srpske

Nastava u većini osnovnih škola u Srpskoj završava se 8. juna, jer su ove godine ranije ispunili fond časova, u odnosu na prethodne kada su dane propuštene zbog testiranja i raznih proslava morali da nadoknađuju.

Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola banjalučke regije Miroslav Popržen kaže da 180 nastavnih dana se računa od početka školske godine i kad čim se ispuni taj plan školska godina može da se završi za sve osnovce, osim za devetake, koji se sa školom pozdravljaju deset dana ranije.

- Nastava u banjalučkim osnovnim školama završava se 8. juna, osim u jednoj koja će raditi dan više, zbog nadoknade časova. Đaci su ranijih godina zbog nadoknada znali ići i po desetak dana duže u školu - kazao je Popržen. 

Ove godine u odnosu na prethodne, 180 školskih dana ranije će namiriti i osnovci sa područja Prnjavora, Srpca, Laktaša i Gradiške, jer prema riječima predsjednik tog aktiv Radoslava Savanovića ništa neće morati da  nadoknađuju. 

- Ove godine neće biti eksperimentalne male mature i odmah smo u plusu četiri dana, koja bismo trebali nadoknađivati. Takođe, školska slava Sveti Save i dan škole smo vodili kao neradne dane, ali s obzirom na epidemiološku situaciju ove godine smo te datume obilježili na malo drugačiji način, uz nastavu - objasnio je Savanović.

Prema Pravilniku o školskom kalendaru za osnovne škole za školsku 2020/2021. godinu, nastava  u  drugom  polugodištu  završava se najkasnije 18. juna 2021. godine, dok se za učenike završnog razreda osnovne škole nastava završava najkasnije 4. juna.

Kad su u pitanju srednje škole, predsjednik Aktiva direktora srednjih škola banjalučke regije Ljuban Bajić kaže da neće biti nekih izmjena u odnosu na školski kalendare, te da se nastava za srednjoškolce ove godine završava 8. juna, odnosno za maturante 11. maja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ilija Rabota iz Pala proglašen za najboljeg guslara Republike Srpske Ilija Rabota iz Pala proglašen za najboljeg guslara Republike Srpske
Srpska bogatija za 15 beba Srpska bogatija za 15 beba
Srpska bogatija za 18 beba Srpska bogatija za 18 beba
Najčitanije
 • Zapalio se muškarac, povrijeđen i policajac koji je pokušao da ga zaustavi
  12h 39m
  0
 • Žepa – bolna, nezacijeljena rana (VIDEO)
  10h 58m
  5
 • Pacijent helikopterom transportovan za Beograd
  13h 3m
  0
 • Ilija Rabota iz Pala proglašen za najboljeg guslara Republike Srpske
  14h 29m
  0
 • Počelo raspoređivanje specijalaca na Kosovu i Metohiji
  6h 2m
  0