Nastava za osnovce završava se 8. juna

05.05.2021. 09:38
0
IZVOR: Glas Srpske

Nastava u većini osnovnih škola u Srpskoj završava se 8. juna, jer su ove godine ranije ispunili fond časova, u odnosu na prethodne kada su dane propuštene zbog testiranja i raznih proslava morali da nadoknađuju.

Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola banjalučke regije Miroslav Popržen kaže da 180 nastavnih dana se računa od početka školske godine i kad čim se ispuni taj plan školska godina može da se završi za sve osnovce, osim za devetake, koji se sa školom pozdravljaju deset dana ranije.

- Nastava u banjalučkim osnovnim školama završava se 8. juna, osim u jednoj koja će raditi dan više, zbog nadoknade časova. Đaci su ranijih godina zbog nadoknada znali ići i po desetak dana duže u školu - kazao je Popržen. 

Ove godine u odnosu na prethodne, 180 školskih dana ranije će namiriti i osnovci sa područja Prnjavora, Srpca, Laktaša i Gradiške, jer prema riječima predsjednik tog aktiv Radoslava Savanovića ništa neće morati da  nadoknađuju. 

- Ove godine neće biti eksperimentalne male mature i odmah smo u plusu četiri dana, koja bismo trebali nadoknađivati. Takođe, školska slava Sveti Save i dan škole smo vodili kao neradne dane, ali s obzirom na epidemiološku situaciju ove godine smo te datume obilježili na malo drugačiji način, uz nastavu - objasnio je Savanović.

Prema Pravilniku o školskom kalendaru za osnovne škole za školsku 2020/2021. godinu, nastava  u  drugom  polugodištu  završava se najkasnije 18. juna 2021. godine, dok se za učenike završnog razreda osnovne škole nastava završava najkasnije 4. juna.

Kad su u pitanju srednje škole, predsjednik Aktiva direktora srednjih škola banjalučke regije Ljuban Bajić kaže da neće biti nekih izmjena u odnosu na školski kalendare, te da se nastava za srednjoškolce ove godine završava 8. juna, odnosno za maturante 11. maja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Šesnaesto čeka prababino krilo... Šesnaesto čeka prababino krilo...
Lutrija naći sezonce za berbu povrća i voća Lutrija naći sezonce za berbu povrća i voća
Srpska bogatija za 19 beba Srpska bogatija za 19 beba
Najčitanije
 • Sjećanje na Predraga Pekija Lasicu: Čovjek pobjedničkog kova
  13h 27m
  7
 • Posljednji pozdrav Kseniji od školskih drugara i nastavnika iz Nevesinja
  3h 22m
  0
 • Prenos utakmice Srbija – Danska na Trgu Republike Srbije
  10h 51m
  1
 • Džudo savez Republike Srpske: Vanredna skupština nije sazvana u skladu sa zakonom i statutom
  8h 52m
  0
 • Uhapšeno lice koje je upravljalo ringišpilom
  12h 4m
  0