Наставља се промјенљиво и нестабилно вријеме

25.06.2024. 08:40
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 79 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција:

Рогатица,

Због радова у ТС 110/10/35 kV Рогатица, организованих од стране предузећа „Електропренос БиХ“,  у периоду од 8.30 до 17.00 часова постоји могућност прекида испоруке електричне енергије на подручју комплетне општине Рогатица. ОДС ”Електродистрибуција” а.д. Пале  ће обезбиједити алтернативно напајање и уколико временски услови дозволе предметни период ће протећи без прекида у напајању.

Источни Стари Град, Пале, Соколац,

Због радова на 35 kV далеководу Пале – Соколац,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 6.00 до 9.00 часова свим потрошачима на комплетном подручју општине Источни Стари Град, насељу  Равна Романија -општина Соколац и насељима: Мокро, Кадино Село, Сумбуловац, Браја, Крачуле, Јањино Брдо, Љубогошта, Рогоушићи, Јеловци, Лаушевац, Раковац.

У породилишту болнице у Фочи у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 19 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 16 пацијената.

Ватрогасне јединице у протекла 24 часа нису имале интервенција.

У Републици Српској и ФБиХ саобраћај се одвија уз повољне временске услове и умјерену фреквенцију возила, а нешто касније очекује се појачан интензитет саобраћаја, посебно у градским зонама.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске савјетују возачима да возе максимално опрезно и да држе одстојање између возила, те упозоравају на повећан број бициклиста, мотоциклиста и корисника електричних ромобила.

Саобраћај ће повремено бити обустављан на дионици магистралног пута Љубогошта - Сумбуловац - Подроманија, на локалитету каменолома "Рогоушићи" због радова.

Обуставе ће бити петоминутне и трајаће до 19. јула.

На локалитету Хан Дервента у општини Пале због минерских радова долази до повремене обуставе саобраћаја на дијелу магистралног пута Подроманија - Доња Љубогошта.

Минерски радови се изводе и на магистралном путу Сарајево - Фоча, дионица Трново - Миљевина у кањону ријеке Бистрице.

На дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, а измјене су због радова и на дионици магистралног пута Хан Пијесак - Соколац.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

До краја августа, за путнички саобраћај у функцији ће бити гранични прелаз Крстац, на путу Гацко - Никшић.

На граничном прелазу Каракај /код Зворника/ забрањен је саобраћај за возила изнад пет тона највеће дозвољене масе. Теретна возила преусмјеравају се на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити прелаз Шепак.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити умјерено до претежно облачно и нестабилно вријеме са локалним пљусковима и грмљавином, јачи пљускови се очекују у послијеподневним часовима када је могућа и локална појава града.

Током јутра понегдје уз ријеке и по котлинама могућа је пролазна магла, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Падавине ће према вечери и ноћи на сриједу постепено престајати, док је само локално на сјеверу могућа пролазна киша и пљусак са грмљавином.

На крајњем југу током већег дијела дана биће промјенљиво уз смјену сунчаних и облачних периода уз повремено пролазну кишу и пљускове са грмљавином. Према вечери и у ноћи на сриједу доћи ће до јачег наоблачења које ће условити мјестимично пролазну кишу и пљусак.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни до сјевероисточни вјетар, касније током дана промјенљив, у зони фронта повремено и појачан, док ће у Херцеговини бити слаб до умјерен југозападни.

Дневна температура ваздуха биће од 23 на југозападу до 32 на сјевероистоку и крајњем југу, у вишим предјелима од 21 степен Целзијусов.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос је умјерено до претежно облачно вријеме, а локални пљускови регистровани су на подручју Крајине.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Хан Пијесак и Чемерно 14, Соколац 16, Мркоњић Град, Рибник и Травник 17, Нови Град, Рудо и Тузла 18, Бањалука, Бијељина и Сарајево 19, Приједор, Брчко и Зеница 20, Билећа 21, Требиње 22, те Неум 25 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра киша и осјетно свјежије Сутра киша и осјетно свјежије
Јутрос сунчано, слиједи наоблачење са кишом и пљусковима Јутрос сунчано, слиједи наоблачење са кишом и пљусковима
Наш град богатији за два становника Наш град богатији за два становника
Најчитаније
  • Сјећање на погинуле и умрле борце Српске гарде Илиџа
    10h 22m
    0
  • Драган Спасојевић: Инфраструктура је кључ развоја и перспективе Пала
    23h 11m
    10
  • Заплијењено више од пет килограма дроге, ухапшена два мушкарца
    6h 54m
    0
  • У Српској поскупљује брашно
    11h 52m
    1
  • На конгресу стоматолога операција уживо и предавања стручњака
    8h 1m
    0