Nastavlja se promjenljivo i nestabilno vrijeme

25.06.2024. 08:40
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 79 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija:

Rogatica,

Zbog radova u TS 110/10/35 kV Rogatica, organizovanih od strane preduzeća „Elektroprenos BiH“,  u periodu od 8.30 do 17.00 časova postoji mogućnost prekida isporuke električne energije na području kompletne opštine Rogatica. ODS ”Elektrodistribucija” a.d. Pale  će obezbijediti alternativno napajanje i ukoliko vremenski uslovi dozvole predmetni period će proteći bez prekida u napajanju.

Istočni Stari Grad, Pale, Sokolac,

Zbog radova na 35 kV dalekovodu Pale – Sokolac,  doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 6.00 do 9.00 časova svim potrošačima na kompletnom području opštine Istočni Stari Grad, naselju  Ravna Romanija -opština Sokolac i naseljima: Mokro, Kadino Selo, Sumbulovac, Braja, Kračule, Janjino Brdo, Ljubogošta, Rogoušići, Jelovci, Lauševac, Rakovac.

U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 19 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 16 pacijenata.

Vatrogasne jedinice u protekla 24 časa nisu imale intervencija.

U Republici Srpskoj i FBiH saobraćaj se odvija uz povoljne vremenske uslove i umjerenu frekvenciju vozila, a nešto kasnije očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja, posebno u gradskim zonama.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske savjetuju vozačima da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila, te upozoravaju na povećan broj biciklista, motociklista i korisnika električnih romobila.

Saobraćaj će povremeno biti obustavljan na dionici magistralnog puta Ljubogošta - Sumbulovac - Podromanija, na lokalitetu kamenoloma "Rogoušići" zbog radova.

Obustave će biti petominutne i trajaće do 19. jula.

Na lokalitetu Han Derventa u opštini Pale zbog minerskih radova dolazi do povremene obustave saobraćaja na dijelu magistralnog puta Podromanija - Donja Ljubogošta.

Minerski radovi se izvode i na magistralnom putu Sarajevo - Foča, dionica Trnovo - Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, a izmjene su zbog radova i na dionici magistralnog puta Han Pijesak - Sokolac.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj u funkciji će biti granični prelaz Krstac, na putu Gacko - Nikšić.

Na graničnom prelazu Karakaj /kod Zvornika/ zabranjen je saobraćaj za vozila iznad pet tona najveće dozvoljene mase. Teretna vozila preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti prelaz Šepak.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, jači pljuskovi se očekuju u poslijepodnevnim časovima kada je moguća i lokalna pojava grada.

Tokom jutra ponegdje uz rijeke i po kotlinama moguća je prolazna magla, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Padavine će prema večeri i noći na srijedu postepeno prestajati, dok je samo lokalno na sjeveru moguća prolazna kiša i pljusak sa grmljavinom.

Na krajnjem jugu tokom većeg dijela dana biće promjenljivo uz smjenu sunčanih i oblačnih perioda uz povremeno prolaznu kišu i pljuskove sa grmljavinom. Prema večeri i u noći na srijedu doći će do jačeg naoblačenja koje će usloviti mjestimično prolaznu kišu i pljusak.

Duvaće slab do umjeren sjeverni do sjeveroistočni vjetar, kasnije tokom dana promjenljiv, u zoni fronta povremeno i pojačan, dok će u Hercegovini biti slab do umjeren jugozapadni.

Dnevna temperatura vazduha biće od 23 na jugozapadu do 32 na sjeveroistoku i krajnjem jugu, u višim predjelima od 21 stepen Celzijusov.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a lokalni pljuskovi registrovani su na području Krajine.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Han Pijesak i Čemerno 14, Sokolac 16, Mrkonjić Grad, Ribnik i Travnik 17, Novi Grad, Rudo i Tuzla 18, Banjaluka, Bijeljina i Sarajevo 19, Prijedor, Brčko i Zenica 20, Bileća 21, Trebinje 22, te Neum 25 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra sunčano, temperatura do 33 stepena Sutra sunčano, temperatura do 33 stepena
Grad bogatiji za dječaka Grad bogatiji za dječaka
Grad bogatiji za tri stanovnika Grad bogatiji za tri stanovnika
Najčitanije
  • Od pucnja u Sarajevu do Pančeva - Kako žive potomci braće Gavrila Principa (VIDEO)
    9h 37m
    17
  • Govor vladike Nikolaja na Vidovdan 1916. godine
    4h 16m
    1
  • Njegoš Plakalović imenovan za zamjenika načelnika opštine Istočni Stari Grad
    23h 46m
    10
  • Zmija otrovnica ujela četvorogodišnje dijete!
    20h 55m
    0
  • Još jedna teška nesreća na putevima u BiH, poginule dvije osobe
    22h 59m
    0