Настављено суђење Драгану Мектићу

03.06.2021. 18:44
0
ИЗВОР: глас српске

На суђењу бившем министру безбједности у Савјету министара Драгану Мектићу и другима за злоупотребу положаја Тужилаштво БиХ данас је улагало материјалне доказе, међу којима је и одлука о спровођењу поступка јавне набавке од 5. маја 2017. године, као и тендерска документација и одлука о формирању комисије за спровођење набавке.

Тужилац Ведрана Мијовић уложила је и понуду фирме "Тех-пројект" из Ријеке, одлуку о избору најбољег понуђача, као и гаранцију за добро извршење уговора.

Уложен је и анекс уговора о набавци ватрогасне опреме од 12. јула 2017. године, преноси Бирн.

Одбране су приговориле на неколико доказа у склопу којих се налазе прилози који нису посебно означени, те је Тужилаштву сугерисано да те доказе именује и нумерише како би се тачно знало шта се уврштава у спис.

Мектић је оптужен са Игором Голијанином, Самиром Агићем и Едином Гараплијом за злоупотребе приликом реализовања пројекта прекограничне сарадње у области ватрогаства, који је финансирала ЕУ од 2015. до 2017. године.

Голијанин је оптужен као Мектићев шеф кабинета, Агић као помоћник министра у Сектору за заштиту и спасавање, а Гараплија као одговорна особа и власник Института за заштиту од пожара и експлозија /ИНЗА/ у Сарајеву.

Наставак суђења заказан је за 1. јул.

Коментари 0
Повезане вијести
Нова суспензија за Диану Кајмаковић Нова суспензија за Диану Кајмаковић
Миличевић: Оптужница и мјере забране Драгомиру Васићу најсрамније странице правосуђа БиХ Миличевић: Оптужница и мјере забране Драгомиру Васићу најсрамније странице правосуђа БиХ
Суђење Буљубашићу: Свједок видио мртве комшије у клисури Суђење Буљубашићу: Свједок видио мртве комшије у клисури
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 48m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    11h 46m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    20h 12m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    18h 27m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    20h 6m
    0