Научни скуп "Наука и стварност" окупио више од 100 учесника

20.05.2023. 11:07
0
ИЗВОР: srna.rs

На Филозофском факултету на Палама данас је отворен међународни научни скуп "Наука и стварност" који је окупио 114 учесника са 26 универзитета из земаља широм свијета.

Међународни скуп одржава се у оквиру обиљежавања Дана Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Декан Филозофског факултета Драга Мастиловић изразио је задовољство бројем учесника скупа који организују са партнерским универзитетима из Кине, Русије, Француске, Словеније, Румуније и Грчке.

Он је навео да Филозофски факултет има 17 студијских програма из различитих области друштвених, хуманистичких и природно-математичких наука и да сваки од њих предлаже одређену тему за скуп.

Мастиловић је изразио увјерење да ће зборник са овог скупа представљати и квалитативно и квантитавно значајан допринос науци.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Кулић рекао је новинарима да на овом скупу учествује 26 универзитета из свијета, што је јако важно за позиционирање научника, сарадника али и Универзитета у Источном Сарајеву на међународним ранг листама.

- У посљедњих неколико година биљежимо одличне резултате на пољу рангирања, али се ту не задовољавамо јер је наша обавеза да и даље радимо, улажемо у науку, струку и образовање - истакао је Кулић.

Професор францускиг језика са Универзитета у Поатјеу Ефи Рамбу каже да јој је драго што има прилику да учествују на научном скупу који се организује на Палама, те да са колегама учествује на лингвистичкој секцији која се бави проблемима лингвистике језика.

- Овогодишња тема наше секције лингвистичке јесте анализа грешака у француском и другим језицима и покушаћемо да упоредимо неке аспекте проучавања различитих језика са лингвистичког аспекта - истакла је Рамбу.

Филозофски факултета Универзитета у Источном Сарајеву обиљежиће сутра ломљењем славског колача крсну славу Светог Јована Богослова и Дан овога факултета.

Коментари 0
Повезане вијести
На Катедри за синологију Филозофског факултета дипломирало 100 студената На Катедри за синологију Филозофског факултета дипломирало 100 студената
Ненад Маринковић студент генерације са просјеком 10,00 Ненад Маринковић студент генерације са просјеком 10,00
Отворена изложба грбова српских владарских породица Отворена изложба грбова српских владарских породица
Најчитаније
 • Слана бајадера
  16h 15m
  0
 • Злочин у Варварину
  15h 50m
  1
 • Око 15 пацијената обољелих од мултипле склерозе Сарајевско-романијске регије на терапији
  8h 52m
  1
 • Муфтија Јусуфспахић се расплакао у програму уживо: Србија и српски народ нису геноцидни
  7h 45m
  6
 • Бојан Гуњак и Драгослав Пантић крећу на хуманитарни поход за Магдалену и Хелену
  9h 6m
  0