NBA играч донирао 25.000 евра школи у Мостару коју је похађао

29.12.2023. 21:30
0
ИЗВОР: nezavisne.com

NBA играч и хрватски репрезентативац Бојан Богдановић даровао је Основној школи Силвија Страхимира Крањчевића у Мостару, коју је похађао, око 25.000 евра за опремање информатичком опремом.

Како је локалним медијима потврдила директорица те основне школе Дарија Стојчић, донација некадашњег ученика те школе је све изненадила.

Бојан Богдановић, који тренутно игра за Детроит Пистонсе, изјавио је да се желио захвалити водству школе, а дјеци омогућити боље образовање.

- Ја сам био ученик те школе и уз њу ме вежу бројне лијепе успомене. Први сусрет с кошарком био је заправо на паркету дворане ове школе. Осјећао сам дуг према томе и, једноставно, хтио сам захвалити овој школи и омогућити дјеци која је похађају боље увјете школовања - рекао је Богдановић, преноси Фениx магазин.

Према његовим ријечима, жеља му је била да се опреме кабинети информатички опреме. На ову одлуку додатно га је потакла и Фондација НБА лиге која се настоји промовисати хуманитарним дјелима.

На дворани те основне школе је овога љета нацртан велики мурал са његовим ликом у дресу хрватске репрезентације.

- Захвалан сам људима из те школе који су препознали мој труд и рад, напосе равнатељици Дарији Стојчић - додао је Богдановић.

Коментари 0
Повезане вијести
Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
Ново подрхтавање тла: Земљотрес затресао БиХ Ново подрхтавање тла: Земљотрес затресао БиХ
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    5h 44m
    9
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    4h 28m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    20h 41m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    16h 55m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    21h 47m
    0