Не зовите без потребе 0800 50 555, број није за љекарску помоћ

16.03.2020. 11:55
0
ИЗВОР: Srpska.info

Из Института за јавно здравство РС поново су апеловали на грађана да беспотребно не зову телефон који је отворен због давања информација у вези са корона вирусом.

Дешава се, наиме, да људи овај број позивају, а да њихово здравствено стање ни директно ни индиректно не указује на могућност заразе корона вирусом.

Тако, грађани зову да би се пожалили на висок притисак и болова у зглобовима, односно, због својих хроничних болести. Онда се дешава да људи, који су били у некој ризичној ситуацији, па хоће да провјере шта им је даље чинити, морају да чекају док се телефонска линија не ослободи.

–  Уколико сте путовали у земље у којима је забиљежена појава вируса корона или вам, с тим у вези, требају било какве информације, контакт телефон у Институту за јавно здравство РС је 0800 50 555. Молимо све грађане да контакт телефон који је отворен због давања информација у вези са вирусом корона (SARS-CoV-2), користите савјесно, те да исти не користите за питања о општем здрављу јер тиме успоравате рад служби и давање правовремених информација особама којима су оне веома потребне – наглашавају у овом институту.

Коментари 0
Повезане вијести
Шеранић најавио нове мјере због короне Шеранић најавио нове мјере због короне
У Њемачкој се предлаже поновно ношење маски У Њемачкој се предлаже поновно ношење маски
Препоруке грађанима за вријеме трајања таласа врућине - шта јести и како се обући Препоруке грађанима за вријеме трајања таласа врућине - шта јести и како се обући
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    15h 46m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    13h 48m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    12h 41m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    12h 46m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    11h 49m
    1