Ne zovite bez potrebe 0800 50 555, broj nije za ljekarsku pomoć

16.03.2020. 11:55
0
IZVOR: Srpska.info

Iz Instituta za javno zdravstvo RS ponovo su apelovali na građana da bespotrebno ne zovu telefon koji je otvoren zbog davanja informacija u vezi sa korona virusom.

Dešava se, naime, da ljudi ovaj broj pozivaju, a da njihovo zdravstveno stanje ni direktno ni indirektno ne ukazuje na mogućnost zaraze korona virusom.

Tako, građani zovu da bi se požalili na visok pritisak i bolova u zglobovima, odnosno, zbog svojih hroničnih bolesti. Onda se dešava da ljudi, koji su bili u nekoj rizičnoj situaciji, pa hoće da provjere šta im je dalje činiti, moraju da čekaju dok se telefonska linija ne oslobodi.

–  Ukoliko ste putovali u zemlje u kojima je zabilježena pojava virusa korona ili vam, s tim u vezi, trebaju bilo kakve informacije, kontakt telefon u Institutu za javno zdravstvo RS je 0800 50 555. Molimo sve građane da kontakt telefon koji je otvoren zbog davanja informacija u vezi sa virusom korona (SARS-CoV-2), koristite savjesno, te da isti ne koristite za pitanja o opštem zdravlju jer time usporavate rad službi i davanje pravovremenih informacija osobama kojima su one veoma potrebne – naglašavaju u ovom institutu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Šeranić najavio nove mjere zbog korone Šeranić najavio nove mjere zbog korone
U Njemačkoj se predlaže ponovno nošenje maski U Njemačkoj se predlaže ponovno nošenje maski
Preporuke građanima za vrijeme trajanja talasa vrućine - šta jesti i kako se obući Preporuke građanima za vrijeme trajanja talasa vrućine - šta jesti i kako se obući
Najčitanije
  • Učenik (13) pretučen u osnovnoj školi: "Sina mi je pesnicama udarao otac njegovog vršnjaka"
    14h 47m
    2
  • U Istočnoj Ilidži prva neradna nedjelja biće 6. oktobra
    22h 23m
    2
  • Detalji nesreće na Zlatiboru: Dječak se utopio na bazenu
    12h 38m
    0
  • Kroz gusle strujao i bol i nadanje cijelog naroda: 257 godina od rođenja Filipa Višnjića
    23h 54m
    0
  • Zemljotres u BiH
    15h 19m
    0