Небојша Мичић Дивац у још једној хуманитарној акцији

06.10.2022. 11:21
0
ИЗВОР: katera.news

У данашње вријеме, када је хуманост постала одлика посебних и ријетких људи један млади човјек подсјећа нас да љубав човјека према човјеку мора бити безгранична.

Наш суграђанин Небојша Мичић, од миља Дивац, изнова доказује своју хуманост и саосјећање са онима којима је потребна подршка.

Овај човјек, дивовски великог срца, и ове године је покренуо хуманитарну акција за прикупљање новчаних средстава за куповину јакни и обуће за средњошколце којима је то најпотребније.

У разговору за Катеру, Мичић је рекао да је једног сунчаног прошлогодишњег јутра кренуо на посао у љетним ципелама, не слутећи да ће пасти страшна јесења киша која ће му покваси ноге.

- Навирале су успомене на ратне дане, кад су ми, као основцу, из чизама шушкале кесе. Хвала богу, данас је мир, живимо неким својим животима. Све мање примјећујемо и ослушкујемо да нека дјеца долазе гладна у школу, да носе стару одјећу, да им из чизама и даље шуште кесе – истиче Дивац.

Додаје да је све што треба да урадимо да се окупимо око исте идеје и дамо најбоље од срца!   

- Акцију организујемо у сарадњи са педагогом и директором Средње школе „28. јуни“. Они ће направити списак, а колико ће дјеце добити обући или одјећу зависи од тога колико ћемо новца прикупити – рекао је Мичић.

Како истиче, уколико желе, донатори могу остати анонимни.

- Сви које желе да буду дио ове акције могу да ми се јаве на „Фејсбук“ или „Инстаграм“ или позову број телефона 065/728-659. Јакне или ципеле могуће је купити на рате, или донирати одређени износ. Могуће је картично плаћање, а надамо се да ћемо добити и попуст у продавници спортске опреме – објашњава Мичић, додајући да се већ јавило много донатора.

Акција траје до 15. октобра.

И као што сам Мичић каже - Није тешко бити фин!

Коментари 0
Повезане вијести
Милан треба нашу помоћ – позови 17047 Милан треба нашу помоћ – позови 17047
Православно хуманитарно удружење „Свети Сава“ са Пала организовало васкршњу хуманитарну акцију (ФОТО) Православно хуманитарно удружење „Свети Сава“ са Пала организовало васкршњу хуманитарну ак...
Васкршња акција помоћи социјално угроженом становништву Источног Сарајева Васкршња акција помоћи социјално угроженом становништву Источног Сарајева
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    12h 45m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    9h 17m
    4
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    12h 1m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    7h 39m
    0
  • Данас Марковдан
    16h 27m
    0