Nebojša Mičić Divac u još jednoj humanitarnoj akciji

06.10.2022. 11:21
0
IZVOR: katera.news

U današnje vrijeme, kada je humanost postala odlika posebnih i rijetkih ljudi jedan mladi čovjek podsjeća nas da ljubav čovjeka prema čovjeku mora biti bezgranična.

Naš sugrađanin Nebojša Mičić, od milja Divac, iznova dokazuje svoju humanost i saosjećanje sa onima kojima je potrebna podrška.

Ovaj čovjek, divovski velikog srca, i ove godine je pokrenuo humanitarnu akcija za prikupljanje novčanih sredstava za kupovinu jakni i obuće za srednjoškolce kojima je to najpotrebnije.

U razgovoru za Kateru, Mičić je rekao da je jednog sunčanog prošlogodišnjeg jutra krenuo na posao u ljetnim cipelama, ne sluteći da će pasti strašna jesenja kiša koja će mu pokvasi noge.

- Navirale su uspomene na ratne dane, kad su mi, kao osnovcu, iz čizama šuškale kese. Hvala bogu, danas je mir, živimo nekim svojim životima. Sve manje primjećujemo i osluškujemo da neka djeca dolaze gladna u školu, da nose staru odjeću, da im iz čizama i dalje šušte kese – ističe Divac.

Dodaje da je sve što treba da uradimo da se okupimo oko iste ideje i damo najbolje od srca!   

- Akciju organizujemo u saradnji sa pedagogom i direktorom Srednje škole „28. juni“. Oni će napraviti spisak, a koliko će djece dobiti obući ili odjeću zavisi od toga koliko ćemo novca prikupiti – rekao je Mičić.

Kako ističe, ukoliko žele, donatori mogu ostati anonimni.

- Svi koje žele da budu dio ove akcije mogu da mi se jave na „Fejsbuk“ ili „Instagram“ ili pozovu broj telefona 065/728-659. Jakne ili cipele moguće je kupiti na rate, ili donirati određeni iznos. Moguće je kartično plaćanje, a nadamo se da ćemo dobiti i popust u prodavnici sportske opreme – objašnjava Mičić, dodajući da se već javilo mnogo donatora.

Akcija traje do 15. oktobra.

I kao što sam Mičić kaže - Nije teško biti fin!

Komentari 0
Povezane vijesti
Milan treba našu pomoć – pozovi 17047 Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
Nada za Aleksandrovo liječenje poliklinika u Nišu – Budimo humani! Nada za Aleksandrovo liječenje poliklinika u Nišu – Budimo humani!
Neven Tuševljak trči 120 kilometara, od Mrkonjića do Ostroga Neven Tuševljak trči 120 kilometara, od Mrkonjića do Ostroga
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    6h 13m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    16h 31m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    16h 37m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    16h 35m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    15h 26m
    0