Небојша Вукановић: Удица је бачена (ВИДЕО)

26.07.2020. 16:15
0
ИЗВОР: leutar.net

Иако је до локалних избора 15-ог новембра, ако не буде неких додатних помјерања рокова због пандемије, буџета и опструкција странака на власти, остало 4 мјесеца, кампања је већ у пуном јеку. Лажне патриоте на власти, уз помоћ традиционалних савезника и сарадника, почели су да ударају у националне бубњеве, дижу националне тензије, и по старом обичају покушавају да скрену пажњу јавности са бројних афера и кључних животних проблема грађана. Боље је да људи причају чије је Требиње, него о пропалом здравственом систему, намјештеним тендерима, опљачканим милионина, краху привреде…

Завади па владај. Популисти, лажни националисти и патриоте не одустају од концепта који им деценијама даје изборни резултат, и већ су спремили читав сет мјера, изјава и потеза који треба до новембра да продубе кризу, повећају међунационалне тензије и страсти. Тако Додик тражи посебну сједницу Народне скупштине Републике Српске због неких тестова како би испао нека велика Србенда и патриота, док истовремено гласа за Селма Цикотића и крши Одлуке Скупштине из фебруара о неодлучивању у заједничким БиХ институцијама. Смечовање лоптице Бакиру настављено је билбордима, саопштењима и расправама чији је град Требиње, након почетног Вучићевог сервиса.

Питам се само како народу ова представа више не досади, како могу уопште слушати једну те исту плочу и приче деценијама и упадати у исту замку и мамац. Лично ћу се потрудити да не упадам у замке и не трошим вријеме на приче из наше тешке и суморне прошлости, јер сматрам да енергију треба усмјерити на рјешавање кључних животних проблема и питања, побољшање услова рада, плата, радничких права, до заустављања исељавања младих и цијелих породица. Потрудићемо се да Листа за правду и ред буде права авангарда, а до народа је да ли ће се поново упецати на исту удицу или ће покушати нешто другачије и дати прилику за нешто ново.

Опширније у видео прилогу.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО) Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО)
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 6m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    11h 4m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    19h 30m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    17h 45m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    19h 24m
    0