Неки нови тонови из Србије према Додику (ВИДЕО)

25.08.2024. 20:11
13
ИЗВОР: istokrs.com

На режимским медијима у Србији се ништа не дешава случајно, посебно на Пинк-у, гдје су позвани гости код Јоване Јеремић били саговорници који су о предсједнику Републике Српске Милораду Додику говорили другачије од стандардног наратива.

У најмању руку је неуобичајено да је режимска Пинк телевизија, која је у власништву Жељка Митровића, а под уређивачком палицом предсједника Србије Александра Вучића, допустила да се жестоко критикује Милорад Додик.

Њени гости су били  предсједник Конгреса српско-америчког пријатељства Владимир Маринковић и Биљана Шахримањан Обрадовић из Центра за стратешку анализу, а тема о којој су говорили је била долазак директора ЦИА-е Вилијама Бернса. 

Говорећи о понашању Милорада Додика према америчким дипломатама, посебно према Мајклу Марфију, амбасадору САД у БиХ, и његовом бахатом изругивању америчкој администрацији, њени гости су преко најгледаније телевизије у Србији јасно поручили Додику да му је вријеме одзвонило и да треба да иде са власти.

Биљана Шахримањан Обрадовић каже да се Додик налази у јако незавидној ситуацији. 

- Он је под санкцијама Сједињених Америчких Држава. Када сте политичар то веома угрожава вашу репутацију. Што се тиче Милорада Додика, ја која сам из те генерације, сматрам да би Додик требало да оде у политичку пензију и да своје место препусти неким новим нараштајима, да дођу нове генерације, да Република Српска буде модерна и да не буде она из 20. века, него из 21. века. Млади људи су се уморили од њега. Погледајте како је он победио на прошлим изборима, били су протести, Додик је оптуживан за крађу. Претежно млади људи су били на тим протестима - подсјетила је Шахримањан Обрадовић.

Нагласила је да Додик неће доживјети други мандат.

- Шта ће бити у међувремену, до другог мандата видећемо. Видећемо како ће се САД опходити даље према њему и шта ће ту да се дешава. Јер јако је опасно када сте ви на власти, да не радите у корист грађана, него радите у корист самог себе, а не знате када да се зауставите, доспете овако и одете неславно у историју. Млади људи нису задовољни, тако да би Додик требало да зна да му је време истекло - изјавила је Шахримањан Обрадовић.

Предсједник Конгреса српско-америчког пријатељства Владимир Маринковић надовезао се на ово и рекао како је Вучић политички мудар и њему је у фокусу интерес грађана и земље. 

- Он мора да прећути понекад. Тако вам је у животу, каријери, политици. Ако знате да ће ваш народ, ваши грађани трети због тога, то не радите. То разликује оне људе који су политички мудри и имају визију, као Вучић (Александар оп.а.) који води овај наш брод кроз ове таласе. Најлакше је да ви кажете америчком амбасадору: ‘Ти си ово или оно’. Или да кажете: ‘Баш ме брига шта ради америчка администрација’. Колико пута је Вучић то могао да каже - навео је Маринковић алудирајући да Додик није мудар, јер импулсивно реагује и вријеђа америчког амбасадора Мурпхија, америчку администрацију и стране дипломате.

Хоће ли оваквих емисија на режимским медијима у Србији са фокусом на уклањање Додика са власти бити више, остаје да се види. Једно је сигурно, Додик је постао омча око врата Вучићу и за Вучића би најбоље било да се СНСД и Додик уклоне са власти. 

Коментари 13
  • Generic placeholder image
    РеалМадрид 26.08.2024. 23:22
    Реалиста тешко је кад си свјестан да немаш државу јер је подјељена дубоко. Каква је држава сувјерена која има полицију СРПСКЕ и полицију федерације. Нос у пакаш и глабаре матери па њој причај да лаже
  • Generic placeholder image
    Sv.Stefan 26.08.2024. 19:56
    Živio Milorad Dodik i Aleksandar Vučić!!! ;)
  • Generic placeholder image
    Realista 26.08.2024. 18:31
    Skijaš,
    Ti lažeš i kad čitaš.Alija nije potpisao pa povukao potpis.To lažeš ko pas.
    A on je ušao u istoriju kao prvi predsjednik nezavisne države BiH a i ti živiš u istoj.
  • Generic placeholder image
    Skijaš 26.08.2024. 13:35
    Alija nevin robijao zbog nacionalizma i protivustavnog djelovanja al' u kurcu. Osim fundamentalističke deklaracije negovo kasnije povlačenje potpisa sa postignutog sporazuma, kao nezabilježen skandal u istoriji diplomatije, je dovoljno da ga stavi na đubrište istorije gdje realno već jeste zajedno sa svojim sljedbenicima
  • Generic placeholder image
    Realista 26.08.2024. 11:31
    Osmanoljube,
    U Alijinoj knjizi nijednom riječju nije pomenuta ni Jugoslavija ni Bosna ali je velikosrpska politika koristi kao "dokaz" rušenja Jugoslavije.SFRJ je srušena radi velikosrpskog fašizma i projekta velike Srbije uz pomoć Tuđmana i Zagreba.Alija se nije ništa pitao.Alija nije kriv ni za Krajinu ni Vukovar ni Dubrovnik ni za Kosovo...a u svim tim slučajevima glavni igrači srbi.Slučajno?
  • Generic placeholder image
    Srboljub 26.08.2024. 10:32
    E moj buki, pitaj alju šta je bilo od juge. Kad je Aljo pisao islamske i fašističke deklaracije nije bilo Mileta na političkij sceni, ni Radovana, ali je bio mm pokret.
  • Generic placeholder image
    Buki 26.08.2024. 10:10
    Onaj iz CIA sto je neki dan dolazio vratio je Milorada par dana na fabričke postavke.Ova vrućina i jaka brlja opet mu je napravila pometnju u glavi pa je opet počeo frfljati
  • Generic placeholder image
    MIlivoje 26.08.2024. 09:36
    E vala ovi tekstovi se već pišu 10 godina. Neće Dodika smjeniti Srbija niti bilo ko drugi, on odgovara, jer ispunjava osnovni cilj, a to je da se srbi rasele i osiromaše sa ovih prostora, tako biće on još dosta tu, dokle služi vjerno gospodarima
  • Generic placeholder image
    Nataša 26.08.2024. 08:53
    Ne šlušaj šta kaže, nego ko kaže! Tzv. Centar za stratešku analizu je strana plaćenička nevladina organizacija, a svakako treba pogledati i biografiju dotičnog gospodina, pa vidjeti da je sva zvanja stekao na istom fakultetu. Pametnom dosta! Naši dragi predsjednici mogu slobodno zajedno u političku penziju, možda nas i sunce ogrije.
  • Generic placeholder image
    Buki 26.08.2024. 08:01
    E moj Kojo...šta bi sa Juge nakon Tite?
  • Generic placeholder image
    Шурда 26.08.2024. 06:13
    И нама је Додо омча око врата, тако да би најбоље и за нас и за Вучића било да оде
  • Generic placeholder image
    Kojo 25.08.2024. 23:10
    Tog filma zadugo nećeš gledati, Dodo ostaje doživotni predsjednik Republike Srpske, taman ko Tito. Ima tako da bude, i tako će biti. Živio Milorad Dodik i Republika Srpska.
  • Generic placeholder image
    Posteno govoreci 25.08.2024. 20:40
    Stigle upute da se pusta lagano niz vodu.
    Jasno kao dan.
Повезане вијести
Народ огуглао на пљачку Народ огуглао на пљачку
Гробље кућних љубимаца у Београду функционише по строгим правилима - шта треба знати Гробље кућних љубимаца у Београду функционише по строгим правилима - шта треба знати
Мајдов суспендован на пет мјесеци јер се прекрстио Мајдов суспендован на пет мјесеци јер се прекрстио
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 0m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 42m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 10m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 31m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 40m
    0