Нема заражених, под здравственим надзором 113 лица

29.03.2020. 11:22
0
ИЗВОР: Srna

У општини Пале нема обољелих од вируса корона, а 113 лица је под надзором надлежних служби, што је за пет лица мање него јуче, саопштено је из Штаба за ванредне ситуације општине Пале.

Оваква статистика проистиче из чињенице да је за пет лица јутрос истекла мјера четрнаестодневног здравственог надзора, док истовремено надлежна служба Дома здравља Пале није имала новопријављених особа којима би била прописана мјера самоизолације.

Из Штаба за ванредне ситуације општине Пале потврђују да овдашња Комунална полиција редовно врши контролу лица под здравственим надзором на адресама гдје бораве у самоизолацији, те да је то чинила и јуче, не забиљеживши случај кршења изречене мјере.

Иначе, све особе којима је одређена самоизолација су у прописаној дневној комуникацији са породичним љекарима и координатором у паљанској јавној здравственој установи и тренутно немају било какве симптоме који би указивали на евентуалну инфекцију.

Када је у питању поштовање полицијског часа, ситуација је задовољавајућа и биљеже се тек спорадични случајеви кршења, тако да су припадници Полицијске станице Пале ноћас прекршајно санкционисали четири лица.

Општински штаб за ванредне ситуације захваљује се грађанима Пала који у великој већини поштују наредбе овог и Републичког штаба за ванредне ситуације, као и свим службама које прате њихову примјену, те свим субјектима који обављају послове од општег значаја.

Истовремено се апелује на грађане да кретање сведу на минимум, те избјегавају групна окупљања, посебно позивајући млађу популацију да љепше вријеме не користе за дружења на овдашњим излетиштима.

- На посљедњој сједници Штаба за ванредне ситуације општине Пале наложено је Комуналној полицији да прати има ли таквих појава, а у превентивне активности у овом сегменту укључени су и припадници Полицијске станице Пале који ће спријечити сваки вид масовнијег окупљања на излетиштима и јавним површинама уопште, с циљем заштите јавног здравља - наводи се у саопштењу општинског Штаба за ванредне ситуације.

Коментари 0
Повезане вијести
Зељковић и остали крајем маја опет у судници Зељковић и остали крајем маја опет у судници
Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској
За децембарске пензије 116,3 милиона КМ, исплата 3. јануара За децембарске пензије 116,3 милиона КМ, исплата 3. јануара
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    20h 17m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    18h 31m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    16h 21m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    8h 46m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    14h 19m
    0