Нема заражених, тријажни пункт испред Дома здравља

26.03.2020. 16:01
0
ИЗВОР: Srna

На подручју општине Источно Ново Сарајево није евидентиран ниједан случај заразе вирусом корона, а под здравственим надзором налази се 109 лица.

У складу са препорукама, наредбама и закључцима Владе Републике Српске, Штаб за ванредне ситуације општине Источно Ново Сарајево одржао је јуче сједницу на којој је разматрана актуелна здравствено-епидемиолошка ситуација на подручју ове локалне заједнице, те мјере које су предузете и колико се поштују.

На сједници Штаба за ванредне ситуације општине, а у сарадњи са Јавном установом "Студентски центар" у Лукавици одлучено је да је објекат Студентског центра, капацитета 156 мјеста, адекватан простор за смјештај лица за које је утврђено да су поступила супротно мјерама кућне изолације, односно карантина, саопштено је из општине Источно Ново Сарајево.

У саопштењу је наведено да је на сједници Штаба донесен закључак да се упути захтјев према Републичкој управи цивилне заштити, која је данас и обезбиједила шатор намијењен за тријажу пацијената.

- Тријажни пункт данас је постављен испред Дома здравља у Источном Новом Сарајеву. Њиме ће се постићи већа безбједност за све здравствене раднике, као и све грађане који користе услуге ове установе - наведено је у саопштењу.

Комунална полиција општине Источно Ново Сарајево свакодневно спроводи мјере које се односе на редовни - дневни надзор над лицима која су у ову општину дошла из других градова и општина, а како би се избјегло даље ширење заразе вирусом корона.

- Општински Штаб за ванредне ситуације апелује на грађане, трговце и све јавне службе који су у сталном радном ангажману, те остварују свакодневне социјалне контакте, да се стриктно придржавају и поштују мјеру којом је наређено кориштење заштитних средстава и избјегавање блиских контаката међу лицима - наведено је у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Повећан број здравствених установа које раде у ИЗИС-у Повећан број здравствених установа које раде у ИЗИС-у
У Дому здравља Трново обављена вакцинација против хуманог папилома вируса У Дому здравља Трново обављена вакцинација против хуманог папилома вируса
Суд одлучио - Дејан Шешељ смијењен мимо закона Суд одлучио - Дејан Шешељ смијењен мимо закона
Најчитаније
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    16h 41m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    6h 37m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    18h 28m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    14h 8m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    17h 28m
    0