Nema zaraženih, trijažni punkt ispred Doma zdravlja

26.03.2020. 16:01
0
IZVOR: Srna

Na području opštine Istočno Novo Sarajevo nije evidentiran nijedan slučaj zaraze virusom korona, a pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 109 lica.

U skladu sa preporukama, naredbama i zaključcima Vlade Republike Srpske, Štab za vanredne situacije opštine Istočno Novo Sarajevo održao je juče sjednicu na kojoj je razmatrana aktuelna zdravstveno-epidemiološka situacija na području ove lokalne zajednice, te mjere koje su preduzete i koliko se poštuju.

Na sjednici Štaba za vanredne situacije opštine, a u saradnji sa Javnom ustanovom "Studentski centar" u Lukavici odlučeno je da je objekat Studentskog centra, kapaciteta 156 mjesta, adekvatan prostor za smještaj lica za koje je utvrđeno da su postupila suprotno mjerama kućne izolacije, odnosno karantina, saopšteno je iz opštine Istočno Novo Sarajevo.

U saopštenju je navedeno da je na sjednici Štaba donesen zaključak da se uputi zahtjev prema Republičkoj upravi civilne zaštiti, koja je danas i obezbijedila šator namijenjen za trijažu pacijenata.

- Trijažni punkt danas je postavljen ispred Doma zdravlja u Istočnom Novom Sarajevu. Njime će se postići veća bezbjednost za sve zdravstvene radnike, kao i sve građane koji koriste usluge ove ustanove - navedeno je u saopštenju.

Komunalna policija opštine Istočno Novo Sarajevo svakodnevno sprovodi mjere koje se odnose na redovni - dnevni nadzor nad licima koja su u ovu opštinu došla iz drugih gradova i opština, a kako bi se izbjeglo dalje širenje zaraze virusom korona.

- Opštinski Štab za vanredne situacije apeluje na građane, trgovce i sve javne službe koji su u stalnom radnom angažmanu, te ostvaruju svakodnevne socijalne kontakte, da se striktno pridržavaju i poštuju mjeru kojom je naređeno korištenje zaštitnih sredstava i izbjegavanje bliskih kontakata među licima - navedeno je u saopštenju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Povećan broj zdravstvenih ustanova koje rade u IZIS-u Povećan broj zdravstvenih ustanova koje rade u IZIS-u
U Domu zdravlja Trnovo obavljena vakcinacija protiv humanog papiloma virusa U Domu zdravlja Trnovo obavljena vakcinacija protiv humanog papiloma virusa
Sud odlučio - Dejan Šešelj smijenjen mimo zakona Sud odlučio - Dejan Šešelj smijenjen mimo zakona
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    7h 59m
    6
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    8h 4m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    8h 56m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    21h 26m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    9h 10m
    0