Немања Мајдов: Европско сребро олимпијског сјаја

23.11.2020. 08:41
0
ИЗВОР: Nezavisne

Ово је било Европско првенство, али се по именима учесника могло звати и Олимпијске игре јер су наступили сви најбољи, односно они који ће наступити и у Токију наредне године, поручио је Немања Мајдов након освојене сребрне медаље прошлог викенда у Прагу.

  • Немања Мајдов вицешампион Европе
    21.11.2020. 17:07

    Српски џудиста Немања Мајдов освојио је сребрну медаљу на шампионату Европе у Прагу, пошто је данас у финалу категорије до 90 килограма изгубио од Руса Михаила Игољникова, баш као и прије две год...

Борилачки спортови
Немања Мајдов вицешампион Европе

Српски џудиста окитио се титулом вицепрвака Европе, након што је у финалу категорије до 90 килограма изгубио од Руса Михаила Игољникова, баш као и прије двије године у Тел Авиву. Спортска срећа у овом дуелу врхунских џудиста није била уз Мајдова, који је на путу до финала остварио четири побједе. Мајдов је редом побиједио прво Израелца Ли Кочмана захватом за ипон, потом на исти начин и Петера Зилку из Словачке, као и натурализованог представника Турске Михаела Жганка, момка родом из Словеније. У полуфиналу Мајдов је на вазари (1:0) послије четири минута борбе савладао Беку Гвинашвилија из Грузије.

- Дошли су сви најбољи. Знао сам да се спрема прави спортски рат. Било је баш паклено. Ја сам дошао потпуно спреман и мотивисан на овај турнир и очекивао сам медаљу. Можда и најтежи ми је био први меч против Ли Кочмана, који је некадашњи шампион Европе, док за трећи меч могу рећи да ми је најслађа побједа због ипона који је био један од најљепших потеза овогодишњег ЕП -  рекао је Мајдов за "Независне".

Иако остаје жал за златом, џудиста који је рођен у Источном Сарајеву увјерен је да ће то успјети надокнадити већ на одгођеним Олимпијским играма у Токију.

- Остаје жал јер сам имао заиста фантастичан дан. Одлично сам радио све борбе. Био сам добар и у глави и физички, бацао сам ипоене и жао ми је што сам у тој финалној борби изгубио због ситнице. Није ме бацио противник, нисам ишао на све и ништа. Десио се једноставно криви корак, изгубио сам корак у једном тренутку и буквално пао сам, али то је џудо - додао је Мајдов.

То ипак не умањује радост и задовољство репрезентативца Србије и једног од најбољих џудиста свих времена у Европи и свијету.

- Наравно, презадовољан сам. Ово је европска медаља, по конкуренцији у рангу олимпијске, о европској медаљи сви сањају, а ја имам већ двије. Изгубио сам у финалу од човјека који је непоражен. Он је руски спортски пројекат и криво ми је што је наш меч трајао само двије-три минуте, три-четири напада, и нисам успио боље да га тестирам за наш нови меч који ће, вјерујем, бити на Олимпијским играма. Наравно, биће још шансе да га тестирам и да га побиједим када је најбитније у Токију. Ја сам освојио све медаље, у Прагу сам показао да сам у свјетском врху и чекам још ту олимпијску - поручио је Мајдов.

Честитке Мајдову међу првима је упутио и предсједник Џудо савеза Србије Иван Тодоров.

- Честитам Немањи Мајдову на врхунском џудо наступу, одличним мечевима и начину на који је достојно бранио боје Србије у нашем националном кимону. Честитке и Андреи Стојадинов која је освојила сребро, али и Марици Перишић, Милици Жабић и Страхињи Бунчићу који су били на корак до медаље - истакао је Тодоров.

На Европском првенству у Прагу наступила је и најбоља џудисткиња БиХ Лариса Церић. У категорији до преко 78 килограма освојила је пето мјесто.

Коментари 0
Повезане вијести
Ново велико признање за Немању Мајдова Ново велико признање за Немању Мајдова
„Фамосу“ пехар за најуспјешнији клуб сениорског првенства Републике Српске „Фамосу“ пехар за најуспјешнији клуб сениорског првенства Републике Српске
Немања Мајдов: Бог ми је дао снаге да будем првак Европе Немања Мајдов: Бог ми је дао снаге да будем првак Европе
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    14h 3m
    5
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    22h 55m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    16h 46m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    11h 38m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    20h 31m
    0